Gündem

Yeğenini çöp evde alıkoyan teyze hakkında yeni gelişme

Üzerine atılı suçun vasfının değişme ihtimali gözetildi

16 Şubat 2024 12:23

Bursa'da kaçırdığı öne sürülen yeğeni 11 yaşındaki Cem Muhammet A.'yı, çöp ev haline gelen dairedeki bir odada kilitli tuttuğu suçlamasıyla yargılanan Kamuran Pınar A.'nın tahliye edilmesine ilişkin, Aile ve Sosyal Hizmetler Bakanlığı avukatlarınca yapılan itiraz bir üst mahkemece reddedildi.


Nilüfer ilçesi Görükle Sakarya Mahallesi'ndeki apartmanda dairesi olan Aydın S., 1 Temmuz 2020'de Nilüfer ilçesindeki dairesini Kamuran Pınar A.'ya kiraladı. Pınar A, kirasını ödemeyince ev sahibi mahkemeye başvurdu. Bursa 4. İcra Hukuk Mahkemesi, Kamuran Pınar A.'nın borcunu ödemesi için tebligat gönderdi fakat ödeme yapılmayınca tahliye kararı çıktı. İcra ekibi, tahliye işlemleri için daireye gittiğinde çöpe dönmüş evde Cem Muhammet A.'yı baygın halde bulundu. Cem Muhammet, sağlık ekiplerince hastaneye kaldırıldı ve 1 yıl odada tutulduğu anlaşıldı.

Teyze tutuklandı, yeğeni koruma altına alındı

Olaya ilişkin soruşturma başlatıldı. Bu kapsamda polis, Kamuran Pınar A.'ya ulaşamadı. Çöp evde bulunan çocuğun, Kamuran Pınar A.'nın kız kardeşi Yasemin A.'nın (50) oğlu olduğu belirlendi. Kamuran Pınar A.'nın uzun zamandır kardeşiyle görüşmediği ve baktığı yeğenini kilitli odada tuttuğu tespit edildi. Yeniden gözaltına alınan Kamuran Pınar A., emniyetteki işlemlerinin ardından "çocuğun kaçırılması ve alıkonulması" suçlamasıyla tutuklandı. Cem Muhammet A. da tedavisinin ardından Antalya'daki annesinin yanına gönderildi. Burada Aile ve Sosyal Hizmetler İl Müdürlüğü ekiplerince korumaya alınıp, Akdeniz Üniversitesi'ne kaldırılan Cem Muhammet A., tedavisi sonrası Antalya Çocuk Evleri Sitesi'ne yerleştirildi. Fiziki ve psikolojik tedavisinin ardından çocuk, annesi Yasemin A.'ya teslim edildi.

Adli kontrolle serbest bırakıldı

Kamuran Pınar A.'nın, Bursa 10'uncu Ağır Ceza Mahkemesi'ndeki "gizlilik kararı" bulunan yargılanmasına devam edildi. Son celsede, Yenişehir Kadın Kapalı Ceza İnfaz Kurumu'nda tutuklu olan Kamuran Pınar A. ile taraf avukatları, Aile ve Sosyal Hizmetler avukatı hazır bulundu. 1,5 saat süren duruşmada tutuklu sanık, mağdur olduğunu belirtip, tahliyesini istedi. Tarafların avukatları ve tanıkların dinlendiği duruşmayı 10 Mayıs'a erteleyen mahkeme heyeti, "ihmali davranışla kasten öldürmeye teşebbüs" suçuyla yargılanan Kamuran Pınar A.'nın, bulundurarak adli kontrol şartıyla tahliyesine karar verdi.

Yeniden devlet korumasına alındı

Aile ve Sosyal Hizmetler Bakanlığı, Kamuran Pınar A.'nın tahliye kararına itiraz etti. Bakanlık, Kamuran'ın kaçma ihtimali ve Cem Muhammet'in can güvenliği olmadığı gerekçesiyle yeniden tutuklanmasını talep etti. Anne Yasemin A. da karara itiraz ederek oğlunun devlet korumasına alındığını belirtti ve "Bu cani şu anda dışarıda. Oğlum için ve diğer masum insanlar için tehlike oluşturuyor" dedi.
Aile ve Sosyal Hizmetler Bakanlığı'na bağlı avukatlar ile Yasemin A.'nın savunmasını üstlenen avukatların itirazı bir üst mahkeme olan 11. Ağır Ceza Mahkemesi'nce değerlendirildi. Mahkeme, verilen tahliye kararının yerinde olduğuna hükmedip itirazı reddederken, Kamuran Pınar A.'nın adli kontrol şartıyla tutuksuz olarak yargılanmasına karar verdi. (DHA)