Ekonomi

Yatırım Finans Direktörü: Dolar/TL'de bir ay içerisinde 23, iki ay içerisinde 25 seviyesi görülecek

Dolar kuru, 21 lira seviyesine yaklaştı

01 Haziran 2023 10:58

Yatırım Finans Direktörü Dr. Nuri Sevgen, dolar/TL'de bir ay içerisinde 23, iki ay içerisinde 25 seviyesinin görüleceğini ifade etti.

Dr. Sevgen, Ekonomim yayınına katılarak gündeme dair değerlendirmelerde bulundu. Dr. Sevgen, dolar/TL'deki hareketin artık birkaç kuruş değil, 20-30 kuruş şeklinde gittiğini belirterek, "Döviz kurlarını belli bir yere getirme çabası var gibi gözüküyor. Merkez Bankası'nın rezervlerinin eksi olması kurdaki spekülatif hareketlerin önünü geçmek için gerekiyor" diye konuştu. 

Sevgen, "Kurdaki hareketlerin böyle gitmesi durumunda bir ay içerisinde 23, iki ay içerisinde ise 'fair value' (adil değer) olan 25'ler seviyesine geleceğiz gibi görünüyor. En azından yaz aylarında turist gelirlerinin bitmesinin ardından ağustos aylarında başlaması beklenen kurlardaki olası hareketin önceden absorbe edilmesi gerekiyor" dedi. 

21 liraya yaklaştı

Sevgen, kurdaki artışın iyi bir durum olduğunu belirterek, "Kur kontrolsüz bir şekilde patlarsa bunun önüne geçmek zor olur" diye konuştu. 

Dolar/TL, an itibarıyla 20,78 seviyesinden işlem görüyor. Dolar kuru, cumhurbaşkanlığı seçiminin yapıldığı geçen haftayı 20 liranın altında tamamlamıştı.