Gündem

Yaşar Okuyan'ın ailesinden açıklama: Vefat haberleri doğru değil, durumu stabil

15 Aralık 2023 20:17

Hastaneye kaldırılarak entübe edilen eski Çalışma ve Sosyal Güvenlik Bakanı Yaşar Okuyan’ın kızı Ülkü Okuyan, babasının durumunun kritik olduğunu duyurdu. Ancak akşam saatlerinde Okuyan'ın öldüğüne dair haberler yapıldı. Açıklama yapan ailesi, haberlerin doğru olmadığını söyledi.

Okuyan'ın kızı Ülkü Okuyan, "Babam Yaşar Okuyan, tedavi gördüğü Başkent Üniversitesi Hastanesi’nde, dün sabah geçirdiği iç kanama sonrası müdahale edilerek yoğun bakıma alınmış ve entübe edilmiştir. Durumu maalesef kritik olup, sağlığı ile ilgili gelişmeler olduğunda sizlerle paylaşacağız" dedi.

Ancak akşam saatlerinde bazı haber sitelerinde Okuyan'ın hayatını kaybettiğine dair haberler yayıldı. Sosyal medya hesabından açıklama yaparak ölüm haberinin doğru olmadığını söyleyen ailesi, şu açıklamayı yaptı:

"Yaşar Okuyan'ın sağlık durumu ile ilgili aktarılmakta olan vefat haberleri gerçeği yansıtmamaktadır. Böylesine hassas bir süreçte bilgi teyidi alınmaksızın yapılan her haber, biz ailesi başta olmak üzere tüm sevenlerini derinden yaralamaktadır. Yaşar Okuyan'ın sağlık durumu stabil olmakla beraber yoğun bakımdaki tedavi süreci devam etmekte olup, bu durum konusunda güncel bilgi yalnızca ailesi tarafından paylaşılacaktır. Konu ile ilgili herkesi hassasiyete davet ederiz."

Ağırel: Kanamasının durdurulduğunu öğrendim, bunun dışında iyi

Gazeteci Murat Ağırel ise Okuyan'ın eşiyle görüştüğünü, kimsenin kendilerini aramadığını öğrendiğini söyledi. Entübe edilen Yaşar Okuyan'ın kanamasının durduğunu aktaran Ağırel, X hesabından şunları yazdı:

"Bir site, doğru olmayan yalan bir haber giriyor diğer siteler sorgulamadan aynı haberi devam ettiriyor. Kimse haberin doğruluğu için arayıp bilgi almıyor.

'Yaşar Okuyan öldü' diye onlarca haber sitesi haber girdi. Eşi ile konuştum az önce, haberi giren haber sitelerinden bir kişi aileyi veya hastaneyi arayıp bilgi almamış.

Yaşar Okuyan en son entübe edilmişti. Kanamasının durdurulduğunu öğrendim. Bunun dışında iyi, neyse ki kötü bir gelişme yok."