Politika

Milli Savunma Bakanı Güler ve Milli Savunma Komisyonu üyesi Akar ile görüştüler; MİT Başkanı Kalın, ABD Temsilciler Meclisi heyetiyle görüşecek

Ukrayna ve Gazze savaşları, IŞİD ve PKK ile mücadele ve Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan'ın 9 Mayıs'ta gerçekleştireceği ABD ziyareti ele alınacak

29 Mart 2024 11:04

T24 Haber Merkezi

MİT Başkanı İbrahim Kalın, ABD Temsilciler Meclisi üyeleri ile bir araya gelecek. ABD Temsilciler Meclisi üyelerinden oluşan heyet Milli Savunma Bakanı Yaşar Güler ve TBMM Milli Savunma Komisyonu Başkanı Hulusi Akar ile de görüştü. Daha önce Cumhurbaşkanı ve AKP Genel Başkanı Recep Tayyip Erdoğan'ın ABD'ye gideceği duyurulmuştu. 

MİT Başkanı Kalın'ın heyetle görüşmesinde Ukrayna ve Gazze savaşları, IŞİD ve PKK ile mücadele ve Cumhurbaşkanı Erdoğan'ın 9 Mayıs'ta gerçekleştireceği ABD ziyareti ele alınacak.

Milli Savunma Bakanı, ABD Temsilciler Meclisi heyetini kabul etti

Milli Savunma Bakanı Yaşar Güler, ABD Temsilciler Meclisi Silahlı Hizmetler Komitesi heyetiyle bir araya geldi.

Bakanlıktan yapılan açıklamada, Bakan Güler'in, ABD Temsilciler Meclisi Silahlı Hizmetler Komitesi Başkanı Mike Rogers, Kıdemli Üye Adam Smith ile üyeler Salud Carbajal ve Veronica Escobar'ı kabul ettiği belirtildi.

Kabulde, ABD'nin Ankara Büyükelçisi Jeff Flake'in de yer aldığı kaydedildi.

Hulusi Akar da görüştü

Ayrıca TBMM Milli Savunma Komisyonu Başkanı Hulusi Akar, ABD Temsilciler Meclisi Silahlı Kuvvetler Komitesi Başkanı Mike Rogers ve beraberindeki heyeti kabul etti.

TBMM Milli Savunma Komisyonu Başkanı Akar,
ABD Temsilciler Meclisi Silahlı Kuvvetler Komitesi Başkanı Rogers ile görüştü

Erdoğan ABD'ye gidiyor

Cumhurbaşkanı Erdoğan 9 Mayıs'ta resmi davetli olarak ABD'ye gidiyor.

TIKLAYIN | Erdoğan ilk kez Biden'ın davetlisi olarak Beyaz Saray'a gidecek

9 Mayıs'ta yapılması planlanan ziyarette iki lider Beyaz Saray'da birayaya gelecekler. Gündemde kritik başlıklar var.

Cumhurbaşkanı Erdoğan, ABD Başkanı Biden'le uluslararası zirvelerde görüşmeler gerçekleştirmiş, son olarak geçen Temmuz ayında Litvanya'da NATO zirvesinde bir bir araya gelmişlerdi. İki lider ilk kez Oval Ofis'te buluşacak.