Dünya

Yaşam pahalılığı krizinin tartışıldığı Britanya'da Kraliçe Elizabeth'in vergilerle karşılanacak cenaze töreninin maliyeti merak ediliyor

15 Eylül 2022 10:45

Kraliçe Elizabeth için düzenlenecek büyük cenaze töreninin Britanyalı vergi mükellefleri tarafından ödeneceği belirtildi. Britanya hükûmeti henüz Kraliçe’nin cenazesinin maliyetinin ne kadar olacağını açıklamadı. 

The New York Times’da yer alan habere göre, yaşam pahalılığı ve enerji krizi eşiğindeki Britanya’da, 96 yaşında hayatını kaybeden Kraliçe Elizabeth için düzenlencek cenaze töreninin ülkenin vatandaşlarını vergileriyle ödeneceği belirtildi. 

Henüz maliyeti belirtilmeyen cenazenin enflasyonla düzenlense bile 2002’de hayatını kaybeden Anne Kraliçe’nin 825 bin Pound tutan cenazesinden daha pahalıya mâl olacağı tahmin ediliyor. 

King’s College’dan Avrupa politikaları ve dış ilişkiler uzmanı Anand Menon “İngiliz halkı bu çelişkiyle yaşamak konusunda çok iyi. Cenaze, cenaze olduğu ve söz konuşu kişi Kraliçe olduğu için ve aynı zamanda bu bize büyük bir diplomatik heyecan sunuyor” dedi.

Kraliçe Elizabeth’in cenaze törenine dünya liderleri de katılacak.