Gündem

Yargıdaki Can Atalay krizi nedeniyle seçim çalışmalarına ara veren CHP’de adaylar netleşiyor

Seçim kampanyası için ajanslarla görüştüğü öğrenilen partinin, şubatta da resmen adaylarıyla ve sloganıyla sahada olacağı söyleniyor

09 Ocak 2024 08:28

Yargıtay’ın Anayasa Mahkemesi’nin (AYM) Can Atalay hakkındaki hak ihlali kararını tanımaması üzerine olağanüstü hal ilan eden CHP’de u hafta seçim ve aday belirleme çalışmaları kaldığı yerden devam edecek. İstanbul ve Ankara’daki ilçe başkan adaylarını bu hafta ele almayı planlayan CHP’de İzmir ve Çankaya gibi bazı illerin adaylarının da ay sonuna kalacağı belirtiliyor.

Yargıtay 3. Ceza Dairesi’nin Anayasa Mahkemesi’nin (AYM) Türkiye İşçi Partisi (TİP) Hatay Milletvekili Can Atalay hakkında verdiği ikinci hak ihlali kararını da tanımamasının ardından, CHP Genel Başkanı Özgür Özel, aday açıklaması beklenen toplantıda seçim çalışmalarını askıya aldıklarını duyurmuştu. CHP bu hafta yapacağı toplantılarla aday açıklamalarına devam edecek. Cumhuriyet’ten Sarp Sağkal’ın haberine göre, CHP Parti Meclisi’nin (PM) bu hafta aralarında Adana, Mersin, Aydın, Samsun gibi illerin yanı sıra önseçimlerini tamamlayan Zonguldak, Giresun, Kırklareli gibi 200’den fazla yerde adaylarını açıklanması bekleniyor.

Ocak ortasına kadar önceki seçimde kazanamadığı belediyelerin tamamında adaylarını açıklayacağı belirtilen CHP’de İzmir ve Çankaya gibi kritik yerlerin ise ay sonuna kalacağı aktarılıyor.

CHP’nin her hafta aday belirlemek için yaptığı PM toplantılarının en az üç hafta daha devam edeceği söyleniyor.

Seçim kampanyası için ajanslarla görüştüğü öğrenilen partinin, şubatta da resmen adaylarıyla ve sloganıyla sahada olacağı söyleniyor.


TIKLAYIN - Özgür Özel: Bugün MYK ve PM toplantımızın olağanüstü gündemi içinde bulunduğumuz anayasaya karşı darbe girişimidir