Dünya

WSJ: ABD, Wagner'in Hizbullah'a hava savunma sistemi sağlayacağı istihbaratını aldı

Pantsir sisteminin Hizbullah'a, Suriye üzerinden verileceği belirtildi

03 Kasım 2023 11:15

T24 Dış Haberler

İsrail-Hamas savaşı 28'inci gününde de saldırılar ve operasyonlarla devam ederken ABD'nin, Rusya'nın Wagner paralı asker grubunun Hizbullah'a bir hava savunma sistemi sağlamayı planladığına dair istihbarat aldığı öne sürüldü. 

ABD merkezli Wall Street Journal (WSJ) gazetesi, Kimliği açıklanmayan ABD'li yetkililere dayandırdığı haberinde Ukrayna'ya karşı savaşında Rusya için önemli bir rol oynayan grubun Pantsir-S1 sistemini tedarik etmeyi planladığı belirtildi. 

Kimliği açıklanmayan bir ABD'li yetkili Washington'un sistemin gönderildiğini teyit etmediğini söyledi.

Ancak WSJ, ABD'li yetkililerin Wagner ve Hizbullah arasındaki görüşmeleri izlediğini belirtti.

Pantsir sisteminin Hizbullah'a, Suriye üzerinden verileceği belirtildi.

"Endişe verici"

Beyaz Saray Ulusal Güvenlik Konseyi sözcülerinden Adrienne Watson, WSJ’nin haberinin "Endişe verici" olduğunu belirterek, “Rusya’nın İsrail’e yönelik korkunç terör saldırısı sebebiyle Hamas’ı kınamayı reddettiğini biliyoruz; yakın zamanda Hamas yetkililerini Moskova’da ağırladılar. Bu, Rusya’nın Ukrayna’da zulüm yaptığı bir zamanda oluyor" dedi.

Hizbullah lideri Hasan Nasrallah’ın bugün bir konuşma yapmasının beklendiğini hatırlatan gazetenin haberine göre, ABD istihbarat raporları hakkında bilgi sahibi bir kişi, Rus SA-22 hava savunma sisteminin Suriye’ye de sağlandığını ve sevkiyat geçerse Devlet Başkanı Beşar Esad’ın fikir birliği ile Hizbullah’a gönderilebileceğini söyledi