Gündem

Vuslat Doğan Sabancı ve Ali Sabancı'nın deniz kazasında "GPS" iddiası

28 Ağustos 2023 00:30

Yunanistan'da büyük deniz kazasında yaralanan Vuslat Doğan Sabancı ve Ali Sabancı’nın geçirdiği kaza ile ilgili, "GPS" iddiası ortaya atıldı.

Pegasus Havayolları'nı da bünyesinde barındıran Esas Holding'in Yönetim Kurulu Başkanı, iş insanı Ali Sabancı ve eşi, Doğan Holding Kurucu ve Onursal Başkanı Aydın Doğan'ın iş insanı kızı Vuslat Doğan Sabancı, Yunanistan'ın Leros Adası'nda denizde kaza geçirmişti.  Botlarıyla kayalıklara çarpan Ali Sabancı ve Vuslat Doğan Sabancı'nın Türkiye'deki tedavisi sürüyor.

Doğan Holding, Yunanistan'ın Leros adasında denizde kaza geçiren Sabancı çiftinin sağlık durumuyla ilgili açıklama yaptı.

Kazaya ilişkin ise yeni bir iddia da ortaya atıldı. 

Patronlar Dünyası’nın haberine göre, Yunan denizcilik kaynakları, Sabancı çiftinin GPS nedeniyle kaza yaptığını iddia ettiler. Yunan kaptanların adaları çok iyi bilmelerine rağmen, Zodyak benzeri botlardan daha büyük bir tekne olan Tender'ları bile kullanırken mutlaka GPS kullandıklarını belirtilen haberdeki kaynak, "Karanlıkta adalar iyi biliniyor olsa bile küçük büyük her teknede botta GPS bulunması gerekiyor. Bu kazanın nedeni Sabancılar'ın zodyağında GPS olmamasıdır" iddiasında bulundu.

Ne olmuştu? 

Pegasus Havayolları'nı da bünyesinde barındıran Esas Holding'in Yönetim Kurulu Başkanı, iş insanı Ali Sabancı ve eşi, Doğan Holding Kurucu ve Onursal Başkanı Aydın Doğan'ın iş insanı kızı Vuslat Doğan Sabancı, 25 Ağustos'ta Yunanistan'ın Leros Adası'nda denizde kaza geçirmişti. Botlarıyla kayalıklara çarpan Ali Sabancı ve Vuslat Doğan Sabancı yaralanmıştı. Yunan Sahil Güvenliği, Sabancı çiftinin kazasıyla ilgili soruşturma yürütüldüğünü duyurmuştu. Kazanın ardından Leros'ta dalağı alınan ve yüzer ambulansla Bodrum'a götürülen Ali Sabancı, ambulans uçakla İstanbul'a nakledilerek, Vehbi Koç Vakfı Amerikan Hastanesi'nde tedaviye alınmıştı. Vuslat Doğan Sabancı da Ali Sabancı'nın ardından İstanbul'da Amerikan Hastanesi'ne getirilmişti. 

Esas Holding'ten yapılan açıklamada, Sabancı çiftinin sağlık durumunun iyiye gittiği ve titizlikle takip edildiği dile getirildi.

TIKLAYIN - Esas Holding'ten Ali Sabancı ve eşi Vuslat Doğan Sabancı hakkında açıklama: Sağlık durumları iyiye gidiyor

TIKLAYIN - Yakınları ve tanıklar, Vuslat Doğan Sabancı ile Ali Sabancı'nın geçirdiği büyük deniz kazasını anlattı

TIKLAYIN - Ali Sabancı ve Vuslat Doğan Sabancı, Yunanistan'daki büyük deniz kazasında yaralandı!

TIKLAYIN - Ertuğrul Özkök: Vuslat ve Ali Sabancı’yı getiren deniz ambulansı başka kimleri kurtardı?

TIKLAYIN | Yunan basını, Ali ve Vuslat Sabancı’nın denizde yaptığı kazanın fotoğraflarını paylaştı

TIKLAYIN | Denizde kaza geçiren ve tedavileri süren Sabancı çiftine ziyaretler sürüyor