Gündem

VitrA Karo, Davos’ta "geleceğin üretim tesisi" seçildi

"Güveni inşa etmek" temasıyla düzenlenen zirveye, aralarında 300'den fazla tanınmış kişinin de bulunduğu, 120 ülkeden 3 bine yakın delege katılıyor

16 Ocak 2024 17:20

Dünya Ekonomik Forumu’nun (WEF) İsviçre’nin Davos kentinde gerçekleştirilen iş dünyası liderlerinin ve medya temsilcilerinin katıldığı 2024 yıllık toplantısında VitrA Karo, Global Lighthouse Network'e (GLN) seçildi.

Şirketten yapılan açıklamaya göre, VitrA Karo, Dünya Ekonomik Forumu tarafından karo seramik sektöründe Global Lighthouse Network’e seçilen ilk kuruluş olarak "geleceğin üretim tesisleri" arasında yerini aldı.

Ödül gecesine, Eczacıbaşı Topluluğu Üst Yöneticisi (CEO) Atalay Gümrah ve VitrA Karo CEO'su Hasan Pehlivan da katıldı.

"Güveni inşa etmek" temasıyla düzenlenen zirveye, aralarında 300'den fazla tanınmış kişinin de bulunduğu, 120 ülkeden 3 bine yakın delege katılıyor.

Küresel iş dünyasının en üst düzeyde temsil edildiği Davos Zirvesi’nin ilk gününde, Türkiye’den AB ülkelerine yapılan karo seramik dış satımında ihracat şampiyonu olan VitrA Karo, dünyanın "Endüstri 4.0 şampiyonları" arasında yer aldı.

VitrA Karo’nun Bilecik, Bozüyük’teki üretim tesisi, WEF’in dünyanın en gelişmiş üretim tesislerini seçerek "geleceğin üretim tesisi" olarak işaret ettiği Global Lighthouse Network'e dahil oldu. Bu yıl 21 yeni katılımla, dünya çapında toplam 153 tesisin yer aldığı GLN, değer zincirlerini ve iş modellerini dönüştürerek, Endüstri 4.0 teknolojilerini geniş ölçekte uygulama konusunda lider bir yaklaşım ortaya koyan üretim tesislerinden oluşuyor.

Global Lighthouse Network Danışma Kurulu’nun ev sahipliğinde, zirvenin ilk gününde düzenlenen törende ödülü Eczacıbaşı Topluluğu CEO’su Atalay Gümrah ve VitrA Karo CEO’su Hasan Pehlivan, McKinsey&Company Küresel Operasyon Teknolojisi Başkanı Enno de Boer ve Dünya Ekonomik Forumu Gelişmiş Üretim ve Tedarik Zincirleri Merkezi Başkanı Kiva Allgood’dan aldı.

Ödül töreninde Atalay Gümrah, Eczacıbaşı Topluluğu CEO’su Atalay Gümrah şunları söyledi:

 “65 yıllık birikime sahip köklü VitrA markası, bugüne kadar kendini yenileyerek, inovasyon, teknoloji ve sürdürülebilirliğe yatırım yaparak geldi. Bundan sonra da kendi deneyimlerimizi ağın diğer üyelerine aktarırken, GLN’de edindiğimiz deneyimleri de Eczacıbaşı kuruluşları ve diğer sektör liderleriyle paylaşacağız. Kendi adıma, topluluğumuz adına ve ülkem adına, bu ödülü çok gurur verici buluyorum. Adımızı şampiyonlar ligine yazdıran tüm çalışma arkadaşlarımı gönülden tebrik ediyorum.”

VitrA Karo CEO’su Hasan Pehlivan da şöyle konuştu:

“Dünya çapında bir ödülle taçlandırılan başarımız, sonu olan bir yatırım değil, uzun soluklu bir yolculuk, yeni bir iş yapma şekli. Eczacıbaşı Topluluğu’nun desteğiyle, akıllı teknolojilerin rüzgarını arkamıza alarak ülkemiz ve dünyanın geleceği için katma değer üretmeye devam edeceğiz.”