Gündem

Vicdan Vakfı: Annelerin yaşadığı ortak acılar ortak artık bir son bulmalıdır

12 Mayıs 2025 14:47

Güncelleme: 12 Mayıs 2025 15:12

T24 Haber Merkezi

DEM Parti Milletvekili Ömer Faruk Gergerlioğlu önderliğinde faaliyetlerini sürdüren Vicdan Vakfı, 11 Mayıs Anneler Günü etkinliğinde "toplumsal dışlanma" konusunu ön plana çıkardı.

Vakıf, "Toplumun vicdanına seslenerek, mutluluğun ve kutlamaların eksik kaldığı yerlere dikkat çekmek, duyulmayan feryatları duyurmak misyonumuzun bir parçasıdır." ifadesi ile 'özel günlerde evlat acısı yaşayan anne ve babaların sesi olmanın önemini' vurguladı.

Bu yıl ikincisi düzenlenen "Başka Bir Anneler Günü Özel" etkinliği ile toplumun sesi olduğu ön plana çıkarıldı.

Vakfın başkanı Gergerlioğlu'nun öne çıkan sözleri şu şekilde:

"Hepimiz Anneler Günü'nü biliriz, hepimiz için çok önemlidir. Ancak bir de bu dünyada çocuğuna bir çiçek dahi veremeyen, evladı yanında olmadığı için, cezaevinde olduğu için, toplumsal dışlamalar nedeniyle acılar yaşayan anneler var."


YouTube kayıtları dinleyerek konservatuara ikincilikle girdi, kazandığı yarışmayla La Scala’ya gitti: Nazlıcan Karakaş