Kültür-Sanat

Venedik Bienali 17. Uluslararası Mimarlık Sergisi Türkiye Pavyonu'nda yer alacak proje açıklandı

Seçilen "Ölçü Olarak Mimarlık" projesi, iklim değişikliği ve mimarinin ilişkisine dair öneriler sunuyor

20 Eylül 2019 19:33

Dünyanın önde gelen mimarlık etkinliklerinden Venedik Bienali 17. Uluslararası Mimarlık Sergisi, 23 Mayıs - 29 Kasım 2020 tarihleri arasında düzenlenecek. İstanbul Kültür Sanat Vakfı’nın (İKSV) koordinasyonunu yürüttüğü Venedik Mimarlık Bienali Türkiye Pavyonu’nda Neyran Turan’ın küratörlüğünü yaptığı "Architecture as Measure / Ölçü Olarak Mimarlık" projesi yer alacak.

Mimar ve akademisyen Neyran Turan’ın küratörlüğünü yürüttüğü projede, Betsy Clifton, E. Ece EmanetoğluIan Erickson, Samet Mor ve Melis Uğurlu küratör yardımcısı olarak görev alıyor.

Venedik Mimarlık Bienali Türkiye Pavyonu’nda yer alacak proje, iki aşamalı açık çağrı yöntemi ile seçildi. Projeyi belirleyen Seçici Kurul'da Aslı Çiçek, Ippolito Pestellini Laparelli, Prof. Dr. Ayşen Savaş, Han Tümertekin ve Ertuğ Uçar bulunuyor. Venedik Bienali 17. Uluslararası Mimarlık Sergisi Türkiye Pavyonu Seçici Kurul üyeleri, iklim değişikliği ile mimarinin ilişkisine dair yeni öneriler sunması, özgün kurgusu ve güncel tartışmalara mimari bakış açısıyla yaklaşması nedeniyle bu projeyi seçtiklerini belirtti.

"Ölçü Olarak Mimarlık" projesi, Türkiye özelinde mimari yapı ve inşaat sektörünün arka planda kalan işleyişine alternatif bir açıdan bakarak farklı bir mimari çevre algılayışını ortaya koymayı amaçlıyor.

Venedik Bienali 17. Uluslararası Mimarlık Sergisi Türkiye Pavyonu ve "Ölçü Olarak Mimarlık" projesinin detayları 2020 yılında açıklanacak.