Gündem

Velilerden "Okulumuza lütfen dokunmayın" eylemi

16 Haziran 2023 16:07

Uygar Çağan Ulusan-Ankara

Ankara’da, Mimar Kemal Ortaokulu’nun öğrenci ve velileri, okulun kapatılacağı iddialarına tepki göstererek, eylem yaptı.

Okulun kapatılıp yerine Çankaya İlçe Milli Eğitim Müdürlüğü’nün geleceğini söyleyen veliler, basın açıklaması yaptı. Okul bahçesinde toplanan veliler, “Okuluma dokunma” sloganları attı. Öğrenci ve velilerden bazılarının, ağladığı görüldü.

Okul Müdürü Yasin Demirci ve Müdür Yardımcısı Eyüp Cengiz’in, konuyla ilgili herhangi bir açıklamada bulunmaması dikkati çekti.

Veliler adına açıklama yapan Derya Kaşif, şunları kaydetti:

“Bizler, Mimar Kemal Ortaokulu velileri olarak birkaç gün önce, okulumuzun kapatılıp İlçe Milli Eğitim Müdürlüğü’nün binamıza taşınacağı ile ilgili bilgi aldık. Bununla ilgili, İlçe Milli Eğitim’den aldığımız bilgilerde, okulumuz için incelemeler yapan bir müfettiş ataması yapıldığını öğrendik. Biz okulumuzu kimseye vermek istemiyoruz ve yetkililerimize sesleniyoruz: Okulumuza lütfen dokunmayın, bunu bizlere yapmayın. Bu okul, ayakta durmak zorunda.”

"Bu okulu yaptıran adamın, 20 liranın arkasında resmi var, kimse elleyemez bu cumhuriyet okuludur"

Okula yakın olması için Kızılay’a taşındığını belirten bir veli, “İşyerlerimiz burada olduğundan dolayı, çocuklarımızı nereye teslim edeceğimiz belli değil. Bize kayıt yaptırırken, dediler ki; anne, baba burada çalışıyorsa, çocuğunuzun kaydını buraya yaptırabilirsiniz. Ben bu yüzden evimi bile Kızılay’a taşıdım” dedi.

Eylem sırasında bir vatandaş, “Bu okulu yaptıran adamın, 20 liranın arkasında resmi var, kimse elleyemez, bu bir cumhuriyet okuludur” diye konuştu.

“Bilerek öğrenci sayısı azaltıldı”

Namık Kemal Ortaokulu’nun da benzer sebeplerden dolayı kapatılmasına dikkati çeken Kaşif, şunları söyledi:

“Okulumuzun öğrenci sayısının az olduğunu, bundan kaynaklı kapatılması gerektiği gibi gerekçeler sunuluyor, bunun asılsız olduğunu söylemek istiyoruz. Birkaç yıl önce Namık Kemal Ortaokulu’nun, okulumuza taşındığı süreçten sonra bu okul için yapılanların bizimde başımıza gelmesini istemiyoruz. Çünkü Namık Kemal buraya taşındıktan sonra öğrenci sayısı azaltıldı, nakiller alınmadı, kayıtlar yapılmadı, bilerek öğrenci sayısı azaltıldı. Namık Kemal, bizim okulumuza geldikten sonra da bizim içinde, aynı şeyler yapılmaya başlandı. Biz okulumuzu kimseye vermek istemiyoruz ve yetkililerimize sesleniyoruz: Okulumuza lütfen dokunmayın, bunu bizlere yapmayın. Bu, okul ayakta durmak zorunda.”

TIKLAYIN | Bülent Ecevit’in mezun olduğu tarihi okul kapanıyor