Gündem

Veliler dikkat: Okullarda “itiraf sayfası” tehlikesi!

24 Ekim 2023 08:43

Öğrenciler tarafından açılan "itiraf sayfaları" hızla yayılıyor. Bazı sayfalarda çocuklar birbirlerinin özel sırlarını ifşa edip, arkadaşları hakkında yalan, yanlış bilgiler yayıyor. Bazen de çocukların gizlice çekilmiş fotoğrafları paylaşılıyor. Sayfalarda yayılan dedikodular nedeniyle birçok çocuk zorbalığa uğruyor. Uzmanlar ise velileri bu sayfalara karşı uyarıyor!

Milliyet’te yer alan habere göre, Altınbaş Üniversitesi Ergen Ruh Sağlığı ve Hastalıkları Anabilim Dalı öğretim üyesi Doç. Dr. Süleyman Çakıroğlu, itiraf sayfalarının bir siber zorbalık türü olarak ele alınması gerektiğini kaydetti. Çakıroğlu, gençlerin kendilerini birçok yorumun, zorbalığın, suçlanmanın eşiğinde bulup çok zor durumda kaldıklarını, çocukların ruhsal anlamda da bunlarla başa çıkmakta zorlandıklarını vurguladı.

Sayfalarda hedef seçilen kişileri korkutmaya, kızdırmaya ya da utandırmaya yönelik içeriklerin paylaşıldığını aktaran Çakıroğlu, aileleri ve okulları daha dikkatli olmaları konusunda uyardı.

Dijital dünyanın mahremiyet ve sınırları ortadan kaldırdığını dile getiren Çakıroğlu, “ Kontrolsüz fotoğraf ve video içeriği paylaşımları çocukların ve gençlerin hayat boyu başlarına bela olma riski taşıyor” dedi.