Gündem

Vedat Milor: Lokantalara karşı boykotun iyi bir fikir olmadığını ve kurudan çok yaşı yakacağını düşünüyorum

27 Nisan 2024 10:52

Ünlü gurme Vedat Milor, Hürriyet gazetesindeki köşesinde artan fiyatlara karşı lokantalara karşı başlatılan boykotun iyi bir fikir olmadığını belirterek, "Kurudan çok yaşı yakacağını düşünüyorum. Çünkü şu anda gerçek sorun insanlar değil sistem. Türkiye’de çok ciddi oranda bir enflasyon var. Bunun gerisinde de bazı yapısal nedenler var. Çok ciddi ekonomik reformlar yapılmadan ve bir süre için bir kemer sıkma programı uygulanmadan bunun çözümü mümkün değil. Ama kemer sıkmadan daha önemli olan devletin gelirini arttırmak.
Bunun için de yine çok ciddi yapısal sorunların çözülmesi gerekiyor. Türkiye tüm vergilerin çalışanların üzerine bindiği bir ülke. Böyle yapısal bir reform için kararlılık gerekiyor. Şu anda böyle bir şey mümkün değil. Dolayısıyla bu boykot sadece öfkeyi dindirmeye yarar ama kalıcı bir sonuç vereceğini sanmıyorum
" diye yazdı.

Fiyatlara yönelik hoşnutsuzluğa karşı, rekabetin çok olduğu lokantacılıkta her zaman alternatifler olabileceğini kaydeden Milor, "Herhangi bir lokantanın ya da kahvenin servisinden memnun olmayan ya da fiyatlarını çok bulan insan önce hoşnutsuzluğunu kelimelerle ifade eder. Sonra da ‘exit’ yani tabiri amiyaneyle orayı şutlama seçeneğine başvurur. Bir daha adımını atmaz. Eğer çok kişi bu seçeneği seçerse zaten o işyeri cezalandırılmış olur. Ben bu stratejilerin bir-iki günlük boykota göre uzun dönemde çok daha etkili olduğunu düşünüyorum" ifadelerini kullandı.

Yazının tamamı için tıklayın...