Spor

VAR'da geçen rekor süre; Göztepe-Galatasaray maçı kaç dakika uzamalıydı?

22 Şubat 2022 10:42

Spor Toto Süper Lig'in 26. haftasında Galatasaray, deplasmanda Göztepe'yi mağlup ederken karşılaşmadaki VAR kararları dikkat çekti.

Galatasaray'ın Göztepe'yi İzmir'de 3-2 mağlup ettiği mücadeledeki topun oyunda kalma süresi, VAR inceleme süresi ve uzatma süresi açıklandı.

beIN Sports'un verilerine göre; topun oyunda kaldığı süre 42 dakika oldu. Maç ise ilk yarıda 3, ikinci yarıda 13 dakika uzadı. Toplam uzatma süresi 16 dakika oldu.

Buna karşın sadece VAR'da geçirilen süre 20 dakikayı buldu.

Hangi karar için kaç dakika geçti?

* Ömer Bayram'ın elle oynadığı gerekçesiyle verilen penaltı kararında oyunun durduğu süre 7 dakika oldu.

* Dino Arslanagic'in elle oynadığı gerekçesiyle verilen penaltı kararında oyunun durduğu süre 4 dakika oldu.

* Dino Arslanagic'in ceza sahası içinde elle oynadığı kararının VAR tarafından iptal edilmesi için gereken süre 2 dakika oldu.

* Berkan Emir'in Emre Kılınç'a ceza sahası içinde yaptığı müdahalede VAR incelemesiyle birlikte geçen toplam süre 7 dakika oldu.

Uzaması gereken süre 23 dakika

beIN Trio programında oyunun uzatma süresinin 16 dakika ancak uzaması gereken minimum süresinin 23 dakika olduğu belirtildi. Eski hakem Deniz Çoban karşılaşmanın sonuna eklenmesi gereken sürenin en az 23 dakika olduğunu ifade etti.

Çoban, "Toplam 20 dakika sadece penaltılar ve VAR'la oyun durmuş. Hakem bu maça 13 dakika ekledi uzatma olarak. Minimum 23 dakika eklemeliydi." şeklinde konuştu.