Gündem

Valilik harekete geçti; Konya’daki olay afiş için suç duyurusu

Reklam panolarını özel firmaya kiralayan Konya Büyükşehir Belediyesi sessizliğini koruyor

23 Ekim 2019 14:12

T24 ANKARA

Konya’da otobüs duraklarındaki reklam panolarına takılan ve tepki çeken afişle ilgili Konya Valiliği,savcılığa suç duyurusunda bulundu. Emniyet müdürlüğü aracılığıyla yapılan suç duyusunda afişteki mesajlara yönelik eleştiri içeren ve mesajları destekleyen sosyal medya paylaşımlarına da yer verildi.

T24’ün aldığı bilgiye göre; Konya Büyükşehir Belediyesi’nin İstanbul’da ticari faaliyet gösteren bir firmaya kiraladığı otobüs duraklarındaki reklam panolarına, yine Konya’da faaliyet gösteren Anadolu Gençlik Derneği ile Milli Gençlik Vakfı’nın ortaklaşa hazırladığı afiş Pazar günü öğleden sonra takılmaya başlandı.

İki sivil toplum örgütün birlikte yürüttükleri afiş organizasyonunda yer alan Hristiyanlar ile Museviler’le dost olunmaması gerektiğine yönelik mesajlar sosyal medyada büyük tepki yarattı. Bunun üzerine Konya Valiliği aynı gün akşam saatlerinde harekete geçti.

Büyük tepki çeken olayın ortaya çıkmasıyla birlikte valilik, her iki sivil toplum örgütünün yetkililerine ulaşarak söz konusu afişlerin kaldırılmasını istedi. Bunun üzerine STK görevlileri, otobüs duraklarındaki reklam panolarına takılan afişleri tek tek söktü.

Valilik, emniyet müdürlüğü kanalıyla Konya Cumhuriyet Başsavcılığı’na suç duyusunda bulundu. Afişte yer alan mesajla birlikte, olayın sosyal medyaya yansıması sonrasında gerek olaya destek veren gerekse olumsuz tepki gösterilen sosyal medya paylaşımlarıyla hazırlanan suç duyurusu pazartesi günü öğle saatlerinde savcılığa ulaştırıldı.

Belediye sessiz

Bu arada reklam panolarını özel firmaya kiralayan Konya Büyükşehir Belediyesi, sessizliğini koruyor. Belediye yönetimi herhangi bir açıklama yapmazken, savcılığın soruşturma kapsamında iki STK’nın afiş çalışmasının nereden ve nasıl finanse ettiğini araştırdığı bildirildi.

AKP Genel Merkezi’nin de olayla ilgili partinin il başkanlığından bilgi aldığı belirtildi.