Spor

Valencia-Real Madrid maçında çılgın final: Hakem top havadayken maçı bitirdi, ağlara giden top gol sayılmadı, Bellingham son düdükten sonra kırmızı gördü!

03 Mart 2024 10:59

T24 Dış Haberler/ Spor

La Liga'da oynanan Valencia-Real Madrid karşılaşmasına son saniyelerde yaşananlar damga vurdu. 

Maçın sonuna 6 dakika eklenirken, 98. dakikada Real Madrid ceza sahasından topun uzaklaştırılamaması sonucunda hücumunu sürdürdü. 99. dakikaya girilirken Brahim Diaz devam eden hücumda topu kanada sürdü ve orta açtı. Hakem Gil Manzano, top ayaktan çıktıktan sonra maçı bitiren düdüğü çaldı. 

Diaz'ın ortasında Jude Bellingham topu köşeye yaptığı kafa vuruşuyla kaleye soksa da hakem, son düdüğün çaldığı ve maçın sonuçlandığı gerekçesiyle golü geçersiz saydı.

Golün iptal olmasının ardından Real Madrid teknik ekibi ve oyuncuları hakemin etrafını sardı. 3 haftalık sakatlığın ardından sahalara dönen Bellingham, maçın son düdüğünün çalmasına rağmen bu sırada kırmızı kart gördü. Bazı medya kuruluşları, Bellingham'ın hakeme küfrettiğini belirtti. 

Real Madrid Teknik Direktörü Carlo Ancelotti maçtan sonra yaptığı açıklamada, "Eşi benzeri görülmemiş" bir olay olduğunu söyledi ve maçın top Valencia'ya geçtiği an bitirilmesi gerektiğini" ifade etti. Bellingham'ın gördüğü kırmızı kartın da kendilerini rahatsız ettiğini belirten Ancelotti, oyuncusunun Manzano'ya hakaret etmediğini belirtti.

Real Madrid resmi sitesinden yapılan açıklamada da Manzano'nun "galibiyetlerini önlediğini" belirtti. 

Mestella'da oynanan karşılaşmada Real Madrid 2-0 geriye düştükten sonra geçen sene bu deplasmanda ırkçı saldırıya uğrayan Vinicius Jr.'ın iki golüyle eşitliği yakalamıştı.