Gündem

Vahap Seçer: İktidar Mersinlilerin sesini duymazlıktan geldi, yok saydı, haksızlık yaptı

02 Nisan 2023 22:43

Mersin Büyükşehir Belediye Başkanı Vahap Seçer, Kahramanmaraş merkezli deprem felaketinin etkilediği Mersin’in, özel statü talebinin AKP iktidarı tarafından duyulmadığına değindi.

Deprem felaketinden bugüne kadar geçen sürede yaklaşık 300 bin kişilik göç alan Mersin’in özel statü talebinin kabul edilmediğini söyleyen Seçer, 14 Mayıs seçimlerine işaret ederek "İktidar Mersinlilerin sesini duymazlıktan geldi, yok saydı, haksızlık yaptı. Ekmeğini depremzede kardeşlerimizle bölüşen Mersinlilere 14 Mayıs’a kadar sabır diliyorum" dedi.

Seçer, sosyal medya hesabından yaptığı paylaşımla, Kayseri’nin 'deprem felaketinin genel hayatı etkilediği iller' arasına alınacağını kaydetti. Mersin'in de aldığı yoğun göç ve bazı yapıların aldığı hasar nedeniyle depremden etkilenen iller arasında olduğunu dile getiren Seçer paylaşımında şu ifadelere yer verdi:

"Kayseri’nin de deprem bölgesi kapsamına alınacağı duyuruldu. Hayırlı olsun… Kayseri’ye bir sözümüz yok ama Mersin de aldığı yoğun göç, yapıların aldığı hasar nedeniyle depremden etkilenen iller arasında. İktidar Mersinlilerin sesini duymazlıktan geldi, yok saydı, haksızlık yaptı. Ekmeğini depremzede kardeşlerimizle bölüşen Mersinlilere 14 Mayıs’a kadar sabır diliyorum."