Spor

Usyk, Fury'yi yenerek tartışmasız ağırsıklet şampiyonu oldu, boks tarihine geçti

Fury, hakemlerin Ukraynalı olduğu Usyk lehine puanlama yaptığını iddia etti

19 Mayıs 2024 12:36

T24 Spor

Ukraynalı Oleksandr Usyk, boksun büyük gecesinde İngiliz Tyson Fury'yi yenerek 25 yıl sonra dört büyük ağırsıklet kemerinin hepsini aynı anda elinde bulunduran ilk şampiyon şampiyon oldu. 

Suudi Arabistan'ın başkenti Riyad'daki Kingdom Arena'da sonucu hakemler belirledi. 

Boksun iki namağlup isminin karşı karşıya geldiği gecede Fury iyi başladı ancak 9. rauntta Usyk kendisini devirmeyi başardı. Fury, 10'a kadar sayılana kadar ayağa kalkamasa da raundu bitiren zil kendisini kurtardı. 

Skor kartlarının okunması için beklenen gergin sürenin ardından kazandığı açıklanan Usyk gözyaşlarına boğuldu.

İki hakem 115-112'lik ve 114-113'lük skorlarla zaferi Ukraynalıya verirken, bir hakem 114-113'le Fury'nin kazandığı yönünde görüş belirtti.

35 yaşındaki Fury, bu skorla 16 yıllık profesyonel kariyerinde ilk kez kaybetmiş oldu. İki boksör, bir rövanş için bu yıl tekrar karşı karşıya gelecek. 

Fury, karşılaşmayı aslında kendisinin kazandığını ancak memleketi Ukrayna işgal altında olduğu için hakemlerin Usyk yönünde skorlama yaptığını iddia etti.

"Ben birkaç raunt kazandığına, ama çoğunu benim kazandığıma inanıyorum" diyen Fury, "Ülkesi savaşta, o yüzden insanlar ülkesi savaşta olandan taraf oluyor. Ama bu karşılaşmayı ben kazandım" dedi. 

37 yaşındaki Usyk, 25 yıl sonra 4 ağırsıklet kemerini de elinde bulundurarak tartışmasız ağırsıklet şampiyonu olan ilk boksör oldu. Daha önce Lennox Lewis 1999 ve 2000'de beş ay boyunca bu unvanı elinde tutmuştu.

Usyk, "Rövanşa hazır olduğunu" söyledi.