Kültür-Sanat

Ünlü tenora cinsel saldırı suçlaması; kadınlara, "onunla asansöre binmeyin" denmiş

17 Ocak 2023 11:18

İspanyol bir sanatçı, ünlü tenor Placido Domingo’nun cinsel tacizine uğradığını açıkladı. Şarkıcı, Domingo’nun tacizci davranışlarının opera dünyasında bilinen bir durum olduğunu söyleyerek kadınlara “onunla asansöre binmeyin” uyarısı yapıldığını anlattı.

The Guardian’da yer alan habere göre, ünlü tenor Placido Domingo’yla ilgili cinsel taciz suçlamaları dört yıl önce ilk kez yapılmış ve bugüne kadar en az 20 kadın 1980’lerden bu yana tenor tarafından tacize uğradıklarını anlatmıştı.

İsmi verilmeyen İspanyol bir şarkıcı da bu hafta sonu 20 yıl önce Domingo ile çalıştıkları sırada cinsel saldırıya uğradığını açıkladı. Şarkıcı, “21. yüzyıla girerken bir sahnede beni ellemek istedi. Başka bir seferde ise beni öpmeye çalıştı” ifadesini kullandı.

Kadın, “Onunla ilk çalışmaya başladığımda bana onunla asansöre tek başına binmemem söylenmişti. Bir prova sırasında herkesin ortasında elini cebime atmamı istedi. Bu durumdan çok rahatsız olmuştum ama ona hayır diyemezdim ve evet de diyemezdim. Midemin kötü olduğunu söyleyerek oradan uzaklaştım” dedi.

Domingo, daha önce kendisine yöneltilen suçlamaları kabul etmemişti.