Kültür-Sanat

Ünlü talk show sunucusu Wendy Williams'a demans tanısı konuldu

23 Şubat 2024 08:18

T24 Kültür-Sanat

ABD'li gündüz talk show efsanesi Wendy Williams Hunter'a demans teşhisi konulduğu açıklandı.

Ünlü sunucunun ekibi, haberi "sağlığıyla ilgili yanlış ve incitici söylentileri düzeltmek için" paylaştığını söyledi. 59 yaşındaki Williams, on yılı aşkın bir süre boyunca popüler Wendy Williams Show'a ev sahipliği yaptı ancak yaşadığı sağlık sorunları nedeniyle 2022 yılında program sona erdi.

Menajeri tarafından yapılan açıklamada, "Wendy'nin hayranlarının da bildiği gibi, geçmişte Graves Hastalığı ve Lenfödem ile ilgili tıbbi mücadelelerinin yanı sıra sağlığıyla ilgili diğer önemli zorluklar konusunda da kamuoyuna açık olmuştuk. Geçtiğimiz birkaç yıl içinde, Wendy'nin bilgiyi işleme yeteneği hakkında sorular soruldu ve birçok kişi, özellikle de kelimeleri kaybetmeye, zaman zaman düzensiz davranmaya ve finansal işlemleri anlamakta zorluk çekmeye başladığında, Wendy'nin durumu hakkında spekülasyonlar yaratmaya başladı" dedi. 

Williams'ın ekibi, Williams'ın teşhisinin geçen yıl "bir dizi tıbbi test" ile doğrulandığını da sözlerine ekledi.

Afazi, iletişim yeteneğini etkileyen bir sinir sistemi sendromu olarak bilinirken, hastalar genellikle düşüncelerini ifade etmekte zorlanır ve hatta konuşma veya yazma yeteneklerini kaybederler.

FTD, beynin sol tarafındaki hasarın neden olduğu, dil ve iletişim becerilerini etkileyen, tedavisi olmayan bir beyin hastalığıdır. Ulusal Sağlık Enstitüleri (NIH), zamanla kötüleşen semptomlarının yönetilebileceğini ancak ilerlemelerini yavaşlatabilecek veya önleyebilecek bir tedavi olmadığını açıkladı. Nadir görülen bu hastalık, diğer demans türlerine kıyasla daha genç yaşlarda ortaya çıkma eğilimindedir ve çoğu 45 ila 64 yaşları arasında teşhis edilmekte. 

Temmuz ayında 60 yaşına basacak olan talk show sunucusu, kariyerine New York'ta DJ olarak başladı. 2008 yılından 2021'e kadar The Wendy Williams Show'un sunucusu olarak adını duyurdu. Williams'ın sunuculuk tarzı, samimi sözleri ve canlı yayındaki atışmaları internette viral oldu.

Williams'ın sağlığıyla ilgili endişeler yıllardır devam ederken, 2017 yılında bir Cadılar Bayramı bölümünün ortasında bayıldıktan sonra söylentiler hızla yayılmaya başladı. 

Bir otoimmün bozukluk olan Graves hastalığı nedeniyle 2021 yılında tıbbi izne ayrılan Williams'ın yerine bir dizi konuk sunucu geçti. Yapımcılar ertesi yıl programı iptal etti. Williams birkaç ay sonra mali vesayet altına alındı.