Gündem

Ünlü ressamın mirası için mahkeme kapışması: "Paranoyak hale getirildi"

"Herkes senden çalmaya çalışıyor" diyerek Prof. Fındıkoğlu’nu akrabalarından izole etmiş, yaşlı adamı paranoyak hale getirmiştir

19 Şubat 2024 08:02

Bursa'nın İznik ilçesinde doğan, dünya çapında tanınmış ünlü ressam Prof. Dr. Zeki Fındıkoğlu, uzun yıllarını Amerika'da geçirdikten sonra, 23 Nisan 2023'te 77 yaşında hayata veda etti. Vefatından sonra ilk eşinden olan çocukları Taner ve Suna Lavinia Fındıkoğlu ile ikinci eşi Nuriye Fındıkoğlu arasında miras mücadelesi başladı.

Prof. Zeki Fındıkoğlu, ikinci eşi Nuriye Fındıkoğlu ile ölümünden 5 ay önce "ölünceye kadar bakım sözleşmesi" imzaladı, 8 taşınmazını ona bırakmayı taahhüt etti. Ancak, Prof. Fındıkoğlu'nun vefatı sonrası, mahkeme bu sözleşmenin vasiyetname niteliğinde olmadığına karar vererek, okunma talebini reddetti.

"Akrabalarından izole edildi"

Hürriyet'ten Özge Eğrikar'ın haberine göre, dava dilekçesinde, Prof. Zeki Fındıkoğlu'nun sağlık durumunun kötü olduğu ve bu durumun ikinci eşi tarafından kendi lehine kullanıldığı iddia ediliyor. Prof. Fındıkoğlu'nun ölünceye kadar bakım sözleşmesi imzalarken sağlık sorunu olmadığını belirten bir doktor raporu olduğu, ancak gerçekte pahalı kök hücre tedavileri aldığı ve günlük işlerini yapamaz hale geldiği belirtiliyor. Nuriye Fındıkoğlu'nun Prof. Fındıkoğlu'nu akrabalarından izole ettiği ve onu paranoyak bir hale getirdiği öne sürülüyor. Bu nedenlerle sözleşmenin iptali ve taşınmazlara şerh konulması talep ediliyor.