Dünya

Ünlü komedi dizisinin 25. yıl dönümü konseri, bilet alamayanlar için yayınlanacak

21 Temmuz 2022 13:59

South Park dizisinin 25. Yıl dönümü konseri Comedy Central ve Paramount+ kanallarında yayınlanacak.

1997 yılında yayınlanan ABD yapımı komedi dizisi South Park’ın 9-10 Ağustos tarihlerinde Colorado, Morrison’daki Red Rock Amfitiyatrosu’nda sahnelenecek iki gecelik gösterisinde, dizinin klasik şarkılarının performansları yer alacak. Dizinin yaratıcıları Matt Stone ve Trey Parker, dizinin giriş müziklerini yapan Primus ve Ween ile birlikte sahneye çıkacak. 

Bilet alamayanlar için gösteri ABD’de 13 Ağustos tarihinde yerel saatle akşam 10’da Comedy Central, bir gün sonra ise Paramount+ kanalında yayınlanacak. İngiltere’de yayın tarihi henüz belirlenmedi.

Comedy Central kanalında yayınlanacak gösterinin tarihi, South Park’ın CC kanalında yayınlanan ilk bölümüyle aynı tarihe denk geliyor. Dizinin ilk gösterimi, 13 Ağustos 1997 tarihinde yapıldı.

Dizinin yaratıcıları Parker ve Stones, yaptıkları açıklamada, şimdiye kadarki en efsane sanatçı ve müzisyenlere ev sahipliği yapan Red Rocks’ta sahne alacakları için çok heyecanlı olduklarını söyledi.

Primus adlı alternatif rock grubunun solisti ve basçısı Les Claypool, South Park giriş müziğini yaparken, rock grubu Ween de dizideki ''The Rainbow'' adlı parçaya katkıda bulundu. İki grup da 1998 yılında yayınlanan ‘Chef Aid’ adlı ikinci sezonda konuk oyuncu olarak yer aldı.