Dünya

Ünlü İranlı yönetmen Dariush Mehrjui ve eşi, evlerinde boyunlarından bıçaklanarak öldürüldüler

16 Ekim 2023 14:10

T24 Dış Haberler

Ünlü İranlı yönetmen Dariush Mehrjui ve eşi Vahideh Mohammadifar, cumartesi günü İran'ın başkenti Tahran'ın yakınlarındaki evlerinde bıçaklanarak öldürüldü. 

İran yargı erkinin yayın organı Mizan'ın aktardığına göre bölge baş hakimi, Mehrjui ve Mohammadifar'ın boyunlarına aldıkları bıçak yaraları sebebiyle hayatını kaybettiğini bildirdi. 

Tahran yakınlarındaki Alborz'un Baş Hakimi Hossein Fazeli-Harikandi'nin bildirdiğine göre Mehrjui, kızı Mona'ya cumartesi 21.00 sularında bir mesaj atarak yemeğe davet etti. Mona, bir buçuk saat kadar sonra çiftin Karaj'daki evine gittiği ebeveynlerinin cesetlerini buldu. 

Cumartesi gününün ilerleyen saatlerinde polis, eve zorla girildiğine dair bir işaret görmediklerini ancak cinayetle bağlantılı "izler bulunduğunu" ifade etti. 

Pazar günü Etemad gazetesi Mohammadifar'ın tehdit edildiklerini ve evlerinin soyulduğunu söylediği önceden yapılmış bir söyleşiyi yayımladı.

İran Kültür Bakanı Mohammad-Mehdi Esmaili, konuyla ilgili mesajında Mehrjui'nin "İran sinemasının öncülerinden biri" olarak niteledi ve "sonsuza kadar yaşayacak işler yaptığını" söyledi.