Gündem

Üniversiteler ne zaman açılacak? 2023-2024 üniversite akademik takvimine göre açılış tarihi

Milyonlarca öğrenci, yeni üniversite eğitim-öğretim yılı için heyecanla bekliyor. Üniversitelerin ne zaman açılacağı YKS tercih sonuçlarının açıklanmasının ardından yeniden öğrencilerin gündeminde. YÖK (Yükseköğretim Kurulu Başkanlığı, üniversite kayıt tarihlerini açıkladı. Peki, üniversiteler ne zaman açılacak? İşte üniversitelerin açılacağı tarih

01 Eylül 2023 16:06

Üniversite tercih sonuçları (YKS) duyuruldu. Üniversiteye yerleşen öğrenciler, Yükseköğretim Kurulu (YÖK) Başkanlığı tarafından ilan edilen üniversite kayıt tarihleri arasında kazandıkları üniversitelere kayıt yaptırabilecek. Geçmiş yıllarda üniversiteler Eylül'ün ikinci yarısında açılıyordu. Ancak depremzedelerin yerleştirildiği yurtlarda süren hazırlıklar sebebiyle üniversitelerin her zamankinden geç açılacağı konuşuluyor. Bu yıl herhangi bir üniversiteye yerleşen üniversite adayları, ''Üniversiteler ne zaman açılacak'' sorusunu sorgulatmaya başladı. Peki, üniversiteler ne zaman açılacak?

Üniversiteler ne zaman açılacak?

Üniversiteler akademik takvimlerini güncelliyor. Çok sayıda üniversite akademik açılış tarihini 2 Ekim'e erteledi.

Yurtlar, öğrencilere hazırlanıyor

NTV'nin edindiği bilgiye göre; ertelemenin nedeni yurtlarda yürütülen çalışmalar.

6 Şubat depremlerinden sonra depremzedelere tahsis edilen yurtların büyük çoğunluğu boşaltıldı.

Yurtların bir kısmında bakım ve onarım çalışmaları yapılıyor.

Bu süre zarfında hala yurtlarda kalan depremzedelerin de kalacakları başka yerlere alınmalarını sağlanacak.

Bu kapsamda çalışmaların tamamlanabilmesi için, Yükseköğretim Kurulu (YÖK) üniversitelere açılış tarihlerini 2 Ekim'e ertelemesi çağrısı yaptı. Ancak, resmi bir yazı veya karar iletilmedi.

Başta depremzedelerin yoğun olarak yerleştirildiği, büyükşehirlerdeki üniversiteler yeni takvimlerini açıkladı.

Eylül ayı içerisinde açılması beklenen, İstanbul Teknik Üniversitesi, İstanbul Üniversitesi, Ankara Üniversitesi, Eskişehir Anadolu Üniversitesi'nin aralarında olduğu üniversiteler, açılış tarihlerini 2 Ekim'e çekti.

Bazı üniversiteler ise akademik takvimlerini değiştirmedi.

Üniversite kayıtları bugün sona eriyor

YKS sonuçlarına göre, bir programa kayıt hakkı kazanan adayların kayıt işlemleri bu yıl 28 Ağustos'ta başladı. Adaylar, 1 Eylül 2023'e kadar kayıtlarını tamamlamak zorunda.