Gündem

Üniversiteler ne zaman açılacak?

Kahramanmaraş'ta meydana gelen deprem felaketinin ardından YÖK, tüm yükseköğretim kurumlarında eğitimin ikinci bir duyuruya kadar ertelendiğini açıkladı. Açıklamanın ardından ''Üniversiteler ne zaman açılacak?'' sorusu gündem oldu. Üniversite öğrencileri, üniversitelerin online eğitiminin ne zaman başlayacağını merak etti. Peki, üniversiteler ne zaman açılacak? İşte, üniversitelerin açılış tarihi

15 Şubat 2023 10:35

Kahramanmaraş'ta yaşanan deprem felaketinin ardından Millî Eğitim Bakanı Mahmut Özer, okulların tüm Türkiye'de 20 Şubat'a kadar tatil edildiğini açıkladı. Depremin ardından meydana gelen hasarlardan sonra günden güne yeni kararlar gündeme geldi. Yaşanan gelişmelerin sonrasında üniversitelerin durumu, gündemi meşgul etmeye başladı. üniversite öğrencileri, ''Okullar ne zaman açılacak?'' şeklinde internette sorgulamalar yapmaya başladı. Peki, "Üniversiteler ne zaman açılacak? Üniversiteler online mı olacak?" İşte üniversitelerde eğitimin nasıl olacağına ilişkin tüm ayrıntılar:

Türkiye deprem ile sarsıldı

Kahramanmaraş'ın Pazarcık ilçesinde 7,7 ve Gaziantep'in Nurdağı ilçesinde 6,4 büyüklüğünde iki deprem meydana geldi. Diğer yandan Kahramanmaraş'ın yanı sıra Gaziantep ve Adıyaman'da çok sayıda deprem meydana geldi.

AFAD tarafından yapılan açıklamaya göre 6 Şubat Pazartesi günü saat 13:24'te Gaziantep Elbistan merkezli depremin büyüklüğünü 7.6 olarak açıklandı.

Üniversiteler ne zaman açılacak?

Millî Eğitim Bakanı Mahmut Özer, Kahramanmaraş merkezli depremlerin etkilediği 10 il ve 71 ilde eğitim öğretim süreçlerinin nasıl yürütüleceğine ilişkin açıklamalarda bulundu.

Bakan Özer, depremden etkilenen 10 ilde eğitim öğretime 1 Mart'a kadar ara verildiğini, 1 Mart'tan sonra da ilçe ve okul temelli kararlar alınacağını duyurdu.

Depremden etkilenmeyen 71 ilde ise eğitim ve öğretim 20 Şubat 2023 Pazartesi günü başlanacak.

''Tamamen uzaktan eğitimle devam edecekler''

Cumhurbaşkanı ve AKP Başkanı Recep Tayyip Erdoğan, "Üniversitelerimizin tamamının Kredi Yurtlar Kurumu'na ait yurtlarını depremzedeler için kullanacağız, zira yaz mevsimine kadar üniversitelerimizi şu anda bir defa tatil ediyoruz. Tamamen uzaktan eğitimle yoluna devam edecekler ve üniversitelerimizi bu noktada tatil ederek yurtları inşallah misafirhane gibi kullanacağız." açıklamasını yaptı.