Gündem

Üniversitede kadınlar tuvaletine giren gemi kaptanına dava

27 Ekim 2023 14:34

Yıldız Teknik Üniversitesi’ndeki kadınlar tuvaletine girmekle suçlanan gemi kaptanı İ.K.Ü., iki yüksek lisans öğrencisi kadının şikayeti üzerine özel güvenlik görevlileri tarafından yakalandı. Tuvalete iki kez yanlışlıkla girdiğini ileri süren kaptana dava açıldı.

Halk TV'nin haberine göre; İstanbul Asliye Ceza Mahkemesi’nde görülen davaya konu olan olay 23 Aralık 2022'de yaşandı. Yıldız Teknik Üniversitesi yüksek lisans öğrencisi F. B. (37), saat 17.30 gibi kadınlar tuvaletine gitti. Ellerini yıkayıp aynaya bakan F. B., o esnada bir erkeğin kabinden çıktığını gördü. Şaşıran F. B., bu kişiye “Ben yanlışlıkla erkekler lavabosuna mı girdim” diye sordu. Şüpheli ise "Ben yanlışlıkla girmişim” diyerek tuvaletten çıktı.

F.B. iki saat sonra kendisi gibi yüksek lisans öğrencisi T..B.'nin (34) ağladığını gördü. T.B.'ye ne olduğunu soran F.B. kadınlar tuvaletinde gördüğü bir erkekten korktuğunu anlattı. F. B., 17.30 sıralarında benzer olayı kendisinin de yaşadığını söyleyince iki kadın özel güvenliğe haber verdi. Güvenlik görevlileri, kadınlar tuvaletine giren kişinin okuldan çıkmasını engelledi ve polise haber verildi.

T. B. ifadesinde “Ders arası lavaboya gitti. Ben, kıyafetimi çıkarmak için eğildiğimde karşı tuvalet kabininin içinde yerde bir el gördüm. Daha sonra ben panikledim. Bir süre korktuğum için lavabodan çıkamadım. Durumu hemen hocalarıma anlattım” dedi. Yaşadığı olay nedeni ile geceleri korku içinde uyandığını anlatan F. B. “Ben bu şahsın tuvalete girerek beni taciz ettiğini düşünüyorum” dedi.

İfadesi alınan özel güvenlik görevlisi B. B., kadınlar tuvaletine yöneldiğini görünce uyardığı kişinin kendisini öğretim görevlisi olarak tanıttığını söyledi.

"Lavaboda herhangi bir kadınla karşılaştım"

Gemi kaptanı İ.K.Ü (43) olduğu anlaşılan şüpheli ise “Ben İstanbul Teknik Üniversitesi mezunuyum. Ama Yıldız Teknik’e bir hayranlığım var. Lisans dersleri ile ilgili bilgi almak için okula gitmiştim. Üniversiteye gittiğim 3 gün boyunca, lavaboda herhangi bir kadınla karşılaşmadım. Kimseyi de gizli gizli izlemedim” diye ifade verdi.

İ.K.Ü. hakkında “Özel hayatın gizliliğini ihlal” suçlaması ile açılan dava devam ediyor.