Gündem

Ünal Karahasan, CHP Genel Başkanlığı'na adaylığını açıkladı

27 Eylül 2023 11:42

CHP'den 2011 ve 2015'te milletvekili aday adayı olan Ünal Karahasan, CHP Genel Merkezi'nde Genel Başkanlığı'na aday olduğunu açıkladı.

Kaharasan, CHP Genel Merkezi'nde düzenlediği basın toplantısında yaptığı açıklamada, "Mustafa Kemal Atatürk'ün iki büyük eserine sahip çıkmaya geldim. Merhaba. CHP'nin ebedi lideri, Genel Başkanı Mustafa Kemal Atatürk'tür. Ben CHP'de önemli bir tartışmanın açılmasını önermeye geldim" ifadelerini kullandı.

Karahasan, şöyle konuştu: 

"38'inci kurultayımızda genel başkanlık organının kaldırılarak, genel sekreterlik yaklaşımına geçilmesini önermeye geldim. Hepimiz birlikte çok şey başarabiliriz; birleşik özne olunmasını önermeye, tartıştırmaya, anlatmaya, anlamaya geldim. CHP genel başkanlığını genel sekreterliğe dönüştürerek, örgüt tabanının ve örgüt organlarının aşağıdan yukarıya birleşik özne yaklaşımı ile onarılmasını, Türkiye'ye böyle bir yöntemin önerilmesini, dünya siyasal tarihinde yeni bir çığır açılmasını sağlamaya, belki bugün genel başkan adaylığı açıklamaya; ama özü itibarı ile CHP genel sekreterliğini inşa etmeye ve orada hizmet etmeye aday olmaya geldim"

Kimler adaylığını açıkladı?

Partide şu ana kadar Genel Başkan Kemal Kılıçdaroğlu'nun dışında Grup Başkanı Özgür Özel ve parti üyesi Örsan Kunter Öymen adaylığını açıkladı. Ancak CHP'de genel başkanlığa aday olabilmek için yüzde 5 delegenin imzası gerekiyor. 1370 kurultay delegesi olan partide genel başkanlık için 69 delegenin imzasının divana sunulması şartı bulunuyor.