Gündem

Ümit Özdağ'dan intihar eden müftü tepkisi: Diyanet elini kana buladı!

03 Ağustos 2023 10:13

Zafer Partisi Genel Başkanı Ümit Özdağ, yaşam tarzı nedeniyle işinden atılan ve geçen günlerde intihar eden müftü Mehmet Deniz olayı üzerinden Diyanet İşleri Başkanlığı'na tepki gösterdi. Özdağ, Diyanet'in "elini kana buladığını" savundu. 

Özdağ, şunları kaydetti:

"Diyanet İşleri Başkanlığı'nı Allah’tan korkmazlar, Türk milletinden utanmazlar yönetiyor. DİB’nı AK Parti’nin arka bahçesi yapan Allah’tan korkmaz, Yunan sevici bu ekip şimdi de elini kana buladı. Balıkesir’de vaiz olan 5 çocuk babası Mehmet Deniz’i bisiklete bindiği, işe motorsikletle gittiği, cübbe giymediği için işten atmışlar. Bunalıma giren Mehmet Deniz intihar etmiş. Daha önce de izin alarak İYİ Parti’nin Nevşehir il binasının açılışında dua eden engelli imamı işten atmışlardı. DİB eğer işten adam atacak ise imam değil cennette nikâh memuru olduğunu zanneden rezil herifi işten atsın."

Ne olmuştu?

Balıkesir İl Müftülüğü’nde vaiz olarak görev yapan beş çocuk babası Mehmet Deniz, intihar etmişti. Deniz'in, yaşam tarzı nedeniyle Diyanet’ten baskı gördüğü ve yaşamına bu nedenle son verdiği iddia edilmişti.

Deniz'in bisiklete binmesi, motosikletle işe gitmesi ve cübbe giymemesi nedeniyle hakkında Diyanet İşler Başkanlığı'nca soruşturma başlatılmıştı.

Soruşturmanın ardından müftülükten atılan Deniz, bunun üzerine mahkemeye başvurmuştu. Balıkesir İdare Mahkemesi, Diyanet İşleri Başkanlığı’nın kınama cezasını ve müftülükten atılma kararını bozarak göreve iade kararı vermişti. Ancak Diyanet İşleri Başkanlığı, bu kararı işleme koymamıştı.

Deniz, bunun üzerine durumu Anayasa Mahkemesi’ne (AYM) taşımıştı. AYM süreci devam ederken, Deniz, dün evinde intihar etti. 

TIKLAYIN - Bisiklete binip cüppe giymediği için müftülükten atılan Mehmet Deniz, intihar etti: Erbaş'a sesleniyorum; sorumlu sizsiniz!

TIKLAYIN - İntihar eden müftünün eşi: Ali Erbaş, 'mahkemeye gidin, mazlumsunuz' dedi