Gündem

Ulaştırma ve Altyapı Bakanı Turhan: İstanbul Boğazı deniz trafiğinde S.O.S. veriyor, bunun için Kanal İstanbul'u yapıyoruz

"Karadeniz ve Marmara'da gemiler boğazı geçmek için 2 gün bekliyor"

08 Kasım 2019 19:36

Ulaştırma ve Altyapı Bakanı Mehmet Cahit Turhan "İstanbul Boğazı uzun zamandır deniz trafiğinde S.O.S veriyor. Özellikle 2013 ve 2014 yıllarında boğazdan günde 40 bin yük gemisi geçti. Boğazın güvenli bir şekilde hizmet verebilmesi bu rakam maksimum 25 bin. Karadeniz ve Marmara'da gemiler boğazı geçmek için 2 gün bekliyor. Gemilerin beklemesi para demek. Geminin büyüklüğüne göre bir günün maliyeti 100 bin dolarla 400 bin dolar arasında değişiyor. Bunun için Kanal İstanbul'u yapıyoruz" dedi.

Fatih Sultan Mehmet Vakıf Üniversitesi (FSMVÜ) Hukuk Fakültesi, Birinci Şehir ve Hukuk Konuşmaları Sempozyumuna katılan Turhan,Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan'ın talimatıyla bu projede "çok gizli olarak" üç yılda beş koridor belirlediklerini ve sonunda birine karar verdiklerini söyledi.

Turhan ayrıca Kadıköy'den metroyla Sabiha Gökçen'e ulaşmayı mümkün kılacak metro hattının ve Gayrettepe - İstanbul Havalimanı metrosunun seneye; Halkalı - İstanbul Havalimanı metrosunun ise bir sonraki yıl açılmasının hedeflendiğini söyledi.