Dünya

Ukrayna ordusu Rusya'dan geri alınan bölgelerin üç katına çıktığını duyurdu

Rusya Savunma Bakanlığı, Rus güçlerinin iki kasabadan çekildiğini açıklamıştı

11 Eylül 2022 14:57

Ukrayna ordusu, Rusya’ya karşı savunmada 3 bin kilometre karelik alanın geri alındığını açıkladı.

BBC’nin aktardığı habere göre, Ukrayna ordusunun yaptığı son açıklamayla Kiev’in Rus güçlerinden geri aldığı bölgenin 48 saat içinde 3 katına çıktığı belirtildi.

Ukrayna Devlet Başkanı Volodimir Zelenski, dün akşam yaptığı açıklamada 2 bin kilometre karelik alanın geri alındığını söylemişti. 

Cumartesi günü gerçekleştirilen karşı saldırıda Ukrayna ordusu, Rus güçleri tarafından ele geçirilen kritik Izyum ve Kupiansk şehirlerine girmişti.

Rusya Savunma Bakanlığı da güçlerin “Izyum’dan çekildiğini” açıkladı. Rusya aynı zamanda Donetsk cephesine yoğunlaşılacağını belirterek Balaklyia’daki güçlerinde de çekildiğini açıklamıştı.

Rus devlet haber ajansı TASS’ın aktardığına göre, bu açıklamadan kısa bir süre sonra Harkov’un Rusya tarafından kontrol edilen bölgesinin baş yöneticisi, bölgede halkın Rusya’ya tahliye edilmesini önerdi.

İngiltere Savunma Bakanlığı tarafından yapılan açıklamada, “Rus kuvvetleri büyük ölçüde gafil avlandı. Ukrayna birlikleri birkaç kasabayı ya ele geçirdi ya da kuşattı” dendi.