Dünya

Ukrayna: Kırım'da meydana gelen patlamada Rus seyir füzeleri yok edildi

21 Mart 2023 07:25

T24 Dış Haberler

Ukrayna Savunma Bakanlığı, Kırım'ın Canköy şehrinde meydana gelen patlamada Moskova'nın Karadeniz filosu tarafından kullanılması planlanan Rus seyir füzelerinin yok olduğunu söyledi. 

Ukrayna, patlamanın sorumluluğunu üstlenmedi, ama doğrulanması durumunda Kiev, ilhak edilen topraklarının içinde nadir bir saldırı gerçekleştirmiş olacak. Canköy'ün içinde Rusya'ya ait bir askeri üs bulunuyor. Ukraynalılar, Canköy'ün Rusya'nın Kırım yarımadasındaki en büyük ordu merkezi haline geldiğini savunuyor. 

The Guardian'ın aktardığına göre Rus yetkililer, şehrin bir drone saldırısının hedefi olduğunu iddia etti. Rusya'nın atadığı Kırım Valisi Sergey Aksenov, hava savunma füzelerinin ateşlendiğini söylerken buna bir gerekçe sunmadı, seyir füzelerinin yok olduğu iddiasıyla ilgili de bilgi vermedi. 

Aksenov "düşen parçalar" nedeniyle bir kişinin yaralandığını ve bir ev ile mağazanın zarar gördüğünü bildirdi. 

Ukrayna İçişleri Bakanlığı danışmanı Anton Geraşenko'nun paylaştığı görüntülerde bir tren istasyonunun vurulduğu görülüyor. 

Geraşenko, paylaştığı görüntülerde trenle taşınan Rus seyir füzesi, "Kalibr NK"ların yok edildiğinin gösterildiğini söyledi. Bu iddialar teyit edilemedi.

Ukrayna Savunma Bakanlığı da, "Geçici işgal altındaki Kırım'ın Canköy kentinde meydana gelen patlamada Rus Kalibr NK'lar trenle taşınırken yok oldu" açıklamasında bulundu.