Dünya

Ukrayna, Harkov'un neredeyse tamamını geri aldı; işgalin ilk günlerinde düşen kasabalarda Ukrayna bayrağı yükseldi

14 Eylül 2022 07:29

T24 Dış Haberler

Ukrayna ordusu, bu ay başında başlattığı karşı saldırıda ilerlemesine devam ederken salı günü itibariyle Harkov bölgesinin neredeyse tamamının kontrolünü eline aldı. 

The Guardian'ın aktardığına göre Rusya'nın işgal ettiği kasaba ve köylerde 6 aydır ilk defa Ukrayna bayrağı yükselirken, Kiev Rusya'nın işgalin ilk gününde ele geçirdiği bölgelerden bazılarını geri almış oldu. 

Kiev sınır güvenliği, Rusya sınırı yakınlarındaki Vovçansk kentinin de  geri alındığını bildirdi. Rus askerlerin ciddi bir Ukrayna karşı saldırısından sonra pazar günü kentten ayrıldığı aktarıldı. 

Ukrayna Devlet Başkanı Vladimir Zelenski, ülkesinin silahlı kuvvetlerinin birkaç gün içinde 6 bin kilometre kare işgal edilen alanda kontrol sağladığını söyledi. 

Luhansk'ın Ukraynalı valisi Sergiy Haday da yerel partizanların Kreminna'da Ukrayna bayrağını yükselttiğini; Rus güçlerin ya bölgeden ayrıldığını ya da indiremeyecek kadar korktuğunu ifade etti. 

The Guardian'a konuşan bir Batılı yetkili, Ukrayna'nın 6 bin kilometre karelik kazancının savaşta bir "dönüm noktası" olup olmadığını konuşmak için erken olduğunu belirtti.