Dünya

Ukrayna: 18 diplomatik misyona 'kanlı paketler' gönderildi; bazılarının içinden hayvan gözü çıktı

Ukrayna'nın Madrid Büyükelçiliği'nde açılan bir zarfın patlaması sonucu bir kişi yaralanmıştı

04 Aralık 2022 07:36

T24 Dış Haberler

Ukrayna’nın Madrid Büyükelçiliği’nde patlayan ve bir çalışanın yaralanmasına neden olan patlayıcılı zarfın ardından açıklama yapan Ukrayna Dışişleri Bakanlığı Sözcüsü Oleh Nikolenko, 12 ülkede bulunan 18 Ukrayna diplomatik misyonunun ‘kanlı paketlerin’ hedefi olduğunu söyledi. Nikolenko, paketlerin bir Avrupa ülkesinden gönderildiğini belirtti.

The Guardian’da yer alan habere göre, geçen hafta çarşamba günü İspanya’da Ukrayna’nın Madrid Büyükelçiliği’nde açılan bir zarf patladı. Olayda bir kişi yaralanırken soruşturma başlatıldı. 

Ukrayna Dışişleri Bakanlığı Sözcüsü, aynı gün İspanya’da dört adrese daha bombalı zarf gönderildiğini açıkladı. İspanya’da gönderilen adresler arasında Ukrayna’ya bağış yapan füzeleri üreten silah üreticisi şirket, İspanya Başbakanı Pedro Sanchez ve ABD’nin Madrid Büyükelçiliği’nin bulunduğu belirtildi.

CNN’e açıklama yapan Ukrayna Dışişleri Bakanı Dimitri Kuleba, Madrid’e yapılan saldırının ardından yaşananların “daha garip” ve “daha hastalıklı” olduğunu söyledi. Kuleba, geçen hafta Madrid’den sonra çeşitli Ukrayna diplomatik misyonlarına kötü kokulu, ıslak paketlerin ulaştığını ve içinde hayvan gözü bulunduğunu söyledi.

Kuleba, söz konusu saldırıların Ukraynalı diplomatları korkutmayı amaçlayan Rusya ya da Rusya’ya sempati duyan bir kişi tarafından gerçekleştirilmiş olabileceğini, soruşturmanın devam ettiğini söyledi. 

Rusya’nın Madrid’deki Büyükelçiliği, ülkedeki patlamanın ardından paylaştığı tweette, diplomatik misyonlarına yönelik saldırıları kınamıştı.

Ukrayna Dışişleri Bakanlığı şu ana kadar Macaristan, Hollanda, Polonya, Hırvatistan ve İtalya’da Büyükelçiliklere ve çeşitli konsolosluklara paket gönderildiğini söyledi.