Spor

UEFA Konferans Ligi Hearts 0-4 Başakşehir (Maç sonucu)

08 Eylül 2022 21:46

Temsilcimiz Medipol Başakşehir, UEFA Avrupa Konferans Ligi A Grubu ilk maçında İskoçya'nın Hearts takımını deplasmanda 4-0 mağlup etti.

İskoçya'nın başkenti Edinburgh'taki Tynecastle Park'ta oynanan mücadelede Başakşehir'in gollerini 26. dakikada Hasan Ali Kaldırım, 67'de Youssouf Ndayishimiye, 75'te Stephen Kingsley (k.k.) ve 82. dakikada Berkay Özcan kaydetti.

Sahadan 4-0'lık galibiyetle ayrılan temsilcimiz, Konferans Ligi'ne 3 puanla başladı.

A Grubu'nda oynanan diğer maçta ise Fiorentina ile Rigas Skola 1-1 berabere kaldı. Bu sonuçların ardından grupta galip gelen tek olan turuncu lacivertliler zirveye yükseldi.

Emre Belözoğlu ile Avrupa'da namağlup

UEFA Avrupa Konferans Ligi'nde bu sezon gruplara kalma başarısı gösteren Medipol Başakşehir ön eleme turlarında oynadığı 6 müsabakada 4 galibiyet ve 2 beraberlik elde etti.

Medipol Başakşehir, 2. Ön Eleme Turu ilk maçında Maccabi Netanya ve Play-Off Turu'ndaki ilk maçta Royal Antwerp'le yenişemedi.

UEFA Avrupa Konferans Ligi'nde grup aşamasına yükselen turuncu-lacivertliler Hearts, Rigas ve Fiorentina ile eşleşti. Emre Belözoğlu'nun ekibi grubun ilk maçında Hearts'ı deplasmanda 3-0 mağlup ederek yenilmezlik serisini sürdürdü.

Grubun diğer maçında Fiorentina evinde Rigas Skola ile 1-1 berabere kaldı.

İtalyan ekibi 56'da Antonin Barak ile öne geçerken Letonya ekibi 74' Andrej Ilic'in golüyle 1 puanı yakaladı.