Spor

UEFA İcra Komitesi'nden İsrail kararı!

19 Ekim 2023 15:52

UEFA, bir sonraki duyuruya kadar İsrail'de hiçbir UEFA müsabakasının oynanmayacağını açıkladı.

UEFA'dan yapılan açıklamada, kulüpler ve UEFA danışmanlarıyla yapılan istişareler sonrasında İsrail'deki hiçbir UEFA müsabakasının sonraki duyuruya kadar ertelendiği kaydedildi.

Açıklamada, yeniden planlanan fikstürün şartlar elverdiğinde teyit edileceği belirtildi.

Belçika-İsveç maçı devam etmeyecek

UEFA, stadyum çevresindeki silahlı saldırı nedeniyle tatil edilen Belçika ile İsveç arasındaki EURO 2024 elemeleri maçının devamının oynanmayacağını ve 1-1'lik sonucun geçerli sayılacağını açıkladı.

EURO 2024 Elemeleri F Grubu'ndaki Belçika-İsveç karşılaşması, maçın oynandığı Brüksel kentindeki Sainctelette Meydanı'nda gerçekleşen ve iki İsveç vatandaşının ölümüyle sonuçlanan silahlı saldırı nedeniyle tatil edilmişti.

UEFA'dan yapılan resmi açıklamada karşılaşmanın devam etmeyeceği, durdurulduğu andaki skor olan 1-1'in geçerli sayılacağı belirtildi.

Açıklamada Belçika ve Avusturya'nın EURO 2024 bileti aldığı grubun matematiksel olarak etkilenmeyeceği ve karşılaşmada tamamlanan kart cezalarının, görülen sarı kartların geçerli sayılacağı ifade edildi.

Belçika ve İsveç de bu karara onay verdi.

İsveç'in 15. dakikada Gyökeres'in golüyle öne geçtiği mücadelede, Belçika 31. dakikada Lukaku'nun penaltıdan ağları sarsmasıyla skoru eşitlemiş ve ilk yarı 1-1 eşitlikle sona ermişti.