Gündem

Sahillerde boğulma vakaları arttı, suda epilepsi nöbeti geçirenler oldu

15 Temmuz 2023 23:30

Samsun'un Atakum ilçesinde serinlemek için denize giren bir ailede 4'ü çocuk 5 kişi denizdeki rüzgarlı havanın etkisiyle oluşan dalgalardan dolayı bir anda gözden kaybolarak boğulma tehlikesi geçirdi. İkisi kardeş, ikisi de ikiz olan kuzenlerden biri suda kayboldu.

Arama kurtarma çalışmaları devam ediyor. Sudan çıkarılan iki çocuğun durumunun ağır olduğu öğrenildi.

Kayıp olan 12 yaşındaki çocuğun arama kurtarma çalışmaları Samsun İl Emniyet Müdürlüğü Deniz Polisi ve Sahil Güvenlik Komutanlığı ekiplerince devam ediyor.

Tekirdağ'da iki ayrı boğulma tehlikesinde iki ölüm

Tekirdağ'ın Marmaraereğli ilçesinde yaşanan iki ayrı olayda denize giren 4 kişiden ikisi boğularak hayatını kaybetti. Sabah saatlerinde denize giren üç kişinin bir süre sonra çırpındığını görenler, iki kişiyi sudan çıkarırken, bir kişi ise gözden kayboldu. 

İhbar üzerine bölgeye sağlık, jandarma ve Sahil Güvelik ekipleri sevk edildi. Sağlık ekiplerince ilk müdahalesi yapılan iki kişi hastaneye kaldırıldı. Ekipler tarafından yapılan arama çalışmasında ulaşılan Utku Aslan da olay yerindeki ilk müdahalenin ardından Marmaraereğlisi Devlet Hastanesi'ne kaldırıldı. Aslan, tüm müdahalelere rağmen hayatını kaybetti.

Suda epilepsi nöbeti geçirdi

Marmaraereğli sahilinde bir işletmenin önünden denize giren epilepsi hastası Özgür Ç., yüzerken epilepsi nöbeti geçirdi. Olay yerine gelen sağlık ekiplerinin ilk müdahalesinin ardından hastaneye kaldırılan Çakan da tüm müdahalelere rağmen hayatını kaybetti.  Her iki olayla ilgili soruşturma başlatıldı.

Mersin’de iki günde iki ölüm

Erdemli ilçesi Ayaş Mahallesi Yemişkumu sahilinde denizde bir kişinin hareketsiz durduğunu görenler durumu 112'ye ihbarda bulundu. Kıyıya getirilen denizde boğularak hayatını kaybettiği değerlendirilen kişinin 53 yaşındaki Necmettin Ş. olduğu belirlendi. Savcılık incelemesinin ardından kişinin cansız bedeni otopsi yapılmak üzere ilçe devlet hastanesi morguna kaldırıldı.

İkinci olayda yine ilçeye bağlı Arpaçbahşiş Mahallesinde yaşandı. Denizde boğulduğu değerlendirilen 77 yaşındaki K.F’nin cansız bedeni kıyıya vurdu. Durumu fark edenlerin haber vermesi üzerine bölgeye güvenlik güçleri sevk edildi. İncelemenin ardından ceset otopsi yapılmak üzere hastaneye kaldırıldı.

Olaylarla ilgili soruşturma sürüyor. (DHA)