30 Temmuz 2025 06:33
Güncelleme: 30 Temmuz 2025 08:32
T24 Haber Merkezi
MHP Genel Başkan Yardımcısı ve İstanbul Milletvekili Feti Yıldız, yeni çözüm süreciyle ilgili sosyal medya hesabından yaptığı paylaşımda “Doğru söylemiş” diyerek referans gösterdiği tutuklu CHP'li Esenyurt Belediye Başkanı Prof. Dr. Ahmet Özer’in avukatı Hasan Sınar’ı ağırladı.
Tutuksuz yargılamanın esas olması gerektiği ve iddianame hazırlanmadan kişilerin peşinen suçlu ilan edilmesinin hukukun temel ilkelerine aykırı olduğu ilgili paylaşımlarıyla dikkati çeken MHP Hukuk ve Seçim İşlerinden Sorumlu Genel Başkan Yardımcısı Feti Yıldız, Esenyurt Belediye Başkanı Ahmet Özer hakkında da paylaşımda bulunmuştu.
Feti Yıldız, 13 Temmuz’da, yani Özer’in “Kent Uzlaşısı” soruşturmasından yargılandığı davanın duruşmasından bir gün önce yaptığı sosyal medya paylaşımında, Özer’in TBMM’de yaptığı geçmiş bir konuşmayı paylaşmıştı. Ahmet Özer, 14 Temmuz’daki duruşmada “terör” davasından tahliye kararı almasına rağmen, İBB soruşturmasından tutuklu olması nedeniyle cezaevinden çıkamamıştı.
Özer’in avukatlarından Ceza Hukukçusu Prof. Dr. Hasan Sınar, MHP’li Feti Yıldız’ı ziyaret etti. Sınar, Feti Yıldız ile birlikte çektirdiği fotoğrafı sosyal medya hesabından paylaşarak şu notu düştü:
“Bugün Ankara’da değerli meslek büyüğüm, Milliyetçi Hareket Partisi Hukuk ve Seçim İşlerinden Sorumlu Genel Başkan Yardımcısı Sayın Feti Yıldız’ı ziyaret ettim ve kendisine yeni çıkan kitabımı takdim ettim.
Sayın Feti Yıldız, hukukçu kimliğiyle özellikle son dönemde evrensel hukuka ve adil yargılanma hakkına ilişkin çok önemli tespitleri ile ülkemizde “makul çoğunluğun” sesi olarak, siyaset iklimindeki kutuplaşmanın ve irrasyonalitenin aşılmasına değerli katkıları ile ön plana çıkıyor.
Sayın başkana gerek nazik misafirperverliği gerekse gündemdeki yargısal süreçlere ilişkin çok kıymetli tespit ve değerlendirmeleri için teşekkür ediyorum…”
TIKLAYIN - Ahmet Özer: Bahçeli'nin hakkını teslim etmek lazım ama süreç siyasi hesaplara kurban edilmemeli
TIKLAYIN - “Terör” davasından hakkında tahliye kararı verilen Ahmet Özer: Süreç için önemli bir adım
“Çorum'un bir köyünden 13 balet çıktı, ben de onlardan biriyim” |
© Tüm hakları saklıdır.