Ekonomi

TÜSEDAD Başkanı: Bugünkü et fiyatlarının sebebi Nebati'dir

"Her eleştirimizde 'siyaset yapıyorlar' diyorlar, biz hayatta kalmaya çalışıyoruz"

06 Nisan 2023 13:44

Tüm Süt, Et ve Damızlık Sığır Yetiştiricileri Derneği (TÜSEDAD) Başkanı Sencer Solakoğlu, kırmızı et fiyatlarındaki artışların sebebinin Hazine ve Maliye Bakanı Nureddin Nebati olduğunu belirtti. Solakoğlu, Nebati'nin bu konuyu bilmediğini, sadece bildiğini zannettiğini söyledi.

Solakoğlu, FOX TV'de, İlker Karagöz'ün sunduğu Çalar Saat programında konuştu.  Solakoğlu, "Bunun geleceğini defalarca uyarmamıza rağmen dinlemedi. Çünkü bildiğini zannediyor. O koltuktan güç alıyor ya" ifadelerini kullanan Solakoğlu, "Ekibine de böyle bir yetki vermiş. Hiç yetkin olmayan, tarımın t'sini bilmeyen insanların süt fiyatlarıyla yaptığı oynamalar sonucu anaç hayvanlar kesildi. Ve anaç hayvanlar kesildiği için bugün et fiyatları bu kadar yüksek" ifadesini kullandı.

"Her eleştirimizde 'siyaset yapıyorlar' diyorlar, biz hayatta kalmaya çalışıyoruz"

Üreticinin tüm hayvanlarını kesmek zorunda bırakıldığını söyleyen Solakoğlu, "Hasan'ın bütün mal varlığını kestirdi. Şimdi Hans'ın kapısını çalıyor, 'Fiyat neyse ben vereceğim sen bana ucuz et ver' diyor. 3 senedir uyarıyoruz. Görüyoruz çünkü. Defalarca bunu söyledik, her eleştirimizde 'siyaset yapıyorlar' diyorlar. Hayır arkadaşım! Biz hayatta kalmaya çalışıyoruz taşrada üretim yapıyoruz" ifadelerini kullandı.

Ne olmuştu?

Bakan Nebati, artan et fiyatlarıyla ilgili, "Türkiye'de damak tadı değişti. Koyun eti ucuz ama tercih edilmiyor, kokusundan dolayı. Bunu da değiştirmek lazım" ifadelerini kullanmıştı.