Kültür-Sanat

Türkiye Yayıncılar Birliği yayıncılık konuşmaları ve yurt dışından konuklarıyla İstanbul Kitap Fuarı'nda

KONDA tarafından yürütülen okuma kültürü araştırmasının sonuçları da ilk kez fuardaki etkinlikler kapsamında açıklanacak

25 Ekim 2019 17:00

Türkiye Yayıncılar Birliği'nin TÜYAP Tüm Fuarcılık Yapım A.Ş. ile birlikte 2-10 Kasım tarihleri arasında düzenlediği 38. Uluslararası İstanbul Kitap Fuarı’nda yayıncılıkla ilgili önemli konular; Uluslararası Yayıncılar Birliği Başkanı Hugo Setzer, Almanya’nın en büyük çocuk kitabı yayıncısı Carlsen Publishing’in CEO’su Frank Kühne gibi alanında uzman isimlerle tartışacak.

TÜYAP Fuar ve Kongre Merkezi’nde yapılması planlanan İstanbul Kitap Fuarı'nda Türkiye Yayıncılar Birliği tarafından düzenlenecek paneller; dünya yayıncılığındaki son gelişmeleri, Almanya'daki yasal düzenlemelerin kitabevlerinin sürdürülebilir kılınmasına olumlu etkisini, okullara okuma kültürünü yerleştirmede kitapların rolü gibi çok sayıda konuyu ele alacak. Türkiye Yayıncılar Birliği’nin yürüttüğü 'OKUYAY Platformu' kapsamında KONDA tarafından yapılan okuma kültürü araştırmasının sonuçlarının ilk kez açıklanacağı fuarda, ayrıca yayıncılarla illüstratörlerin ve "freelancer" ların bir araya geleceği iki sektörel buluşma ile 'Düşünce ve İfade Özgürlüğü Ödül Töreni' de gerçekleşecek.

Türkiye’yi Uluslararası Yayıncılar Birliği’nde (International Publishers Association–IPA) temsil eden Türkiye Yayıncılar Birliği; yayıncılık mesleğini geliştirmek, sektörel sorunları çözmek, korsanla mücadeleye destek sağlamak, telif hakları ile yayınlama özgürlüğünü korumak, okuma kültürünün gelişimine katkıda bulunmak ve Türkiye’yi uluslararası boyutta bir yayıncılık merkezi haline getirmek için çalışıyor. 1985 yılında kurulan Türkiye Yayıncılar Birliği’nin Yönetim Kurulu Başkanlığı ise Kenan Kocatürk yürütüyor.

Türkiye Yayıncılar Birliği'nin düzenlediği etkinliklerin detaylarına ulaşmak için tıklayın