Politika

"Türkiye, tam bağımsız savunma sanayi yolunda devam edecektir"

12 Aralık 2019 19:14

Savunma Sanayi İcra Komitesi (SSİK), Cumhurbaşkanı ve AKP Genel Başkanı Recep Tayyip Erdoğan başkanlığında toplandı. Toplantı sonrası yapılan açıklamada, "Türkiye tam bağımsız savunma sanayi yolunda kararlı bir şekilde yoluna devam edecektir" denildi.

SSİK, Erdoğan başkanlığında Cumhurbaşkanlığı Külliyesi’nde toplandı. İletişim Başkanlığı'ndan toplantı sonrası yapılan açıklamaya göre, 1 saat 35 dakika süren toplantıda savunma sanayindeki gelişmeler masaya yatırıldı. Türk Silahlı Kuvvetleri'nin (TSK) ve güvenlik birimlerinin kullandığı yerli ve milli sistemlere yenilerini eklemeye yönelik elektronik harp, yazılım, muhabere, silah, mühimmat ile muhtelif platformlara ilişkin çeşitli projeler karara bağlandı.

"Türkiye, kararlı bir şekilde yoluna devam edecektir"

İletişim Başkanlığı'ndan yapılan açıklamada, "Yerli ve milli ürünlerimizin performansı düşünüldüğünde; bazı ülkelerin ülkemiz savunma sanayini kısıtlama veya engelleme girişimlerinin, ülkemizin kendi çıkarları konusunda bağımsız hareket etme yönündeki azim ve kararlılığını etkilemeyeceği bir kez daha ifade edilmiştir. Türkiye tam bağımsız savunma sanayi yolunda kararlı bir şekilde yoluna devam edecektir" denildi. (DHA)