Gündem

Türkiye onu kadınlara cinsel tacizle tanımıştı; bu kez akrabasını taciz etti, linçten zor kurtuldu!

Burhan Dalğali, "basit saldırı" suçundan tutuklandı

01 Eylül 2023 06:44

İstanbul Esenler'de sosyal medyada bir kadının vücuduna Arapça yazılar yazmasıyla gündeme gelen cinci hoca Burhan Dalğali, bu kez 22 yaşında akrabası Bahar E.'yi taciz ettiği iddiasıyla linç edilmek istendi. Dalğali, "Dini inanç ve duyguları istismar ederek dolandırıcılık" suçundan 1 yıl 5 ay 15 gün hapis cezasına çarptırılmış, hükmün açıklanması geriye bırakılmıştı.

İddiaya göre Dalğali, evine çıkmak isteyen Bahar E. ile apartmanda karşılaştı. Merdiven boşluğunda fiziksel tacizde bulunan Dalğali, Bahar E.’yi tadilatta olan boş daireye çekmeye çalıştı.

Mahalleli evini taşladı

Elindeki çakıyla Dalğali’yi yaralayarak kurtulan Bahar E. polis ve akrabalarına haber verdi. Toplanan kalabalık Dalğali’yi linç etmek istedi, taş atarak evinin camlarını kırdı.

Dalğali, olay yerine gelen polis ekiplerinin geniş güvenlik önlemleri almasıyla gözaltına alınabildi.

"Kız bağırarak aşağıya indi"

Mahalle sakinlerinden Fatma Yalçın, "Kız merdivenlerden evine çıkarken yakalamış kızı, taciz etmiş, öpmüş. Kız bağırarak aşağıya indi, polisi aradı. Kardeşini de aradı. Kardeşi geldiğinde ona durumu anlattı. Kardeşi yukarı çıktı ama adam kapıyı açmadı. Daha sonra aşağıya inip cama taş attı ‘çık,’ dedi. Sonra polisler geldi burada büyük bir olay oldu. Adamı polisler önlem alarak çıkardı" dedi.

"Burada toplanan halk onu eline geçirseydi affetmezlerdi" diyen Yalçın, sözlerini şöyle sürdürdü:

"Tacize uğrayan kızın kardeşi, ‘Sen taciz suçundan ceza aldın 3 ay yatıp çıktın, yırttın yine mi böyle bir işe kalkışıyorsun’ dedi. Hepimizin çoluğu, çocuğu, torunu var.

Korkuyoruz. İyi ki o kız büyüktü kendini kurtarabildi, ya kendisini savunamayacak biri olsaydı? Bir kız çocuğu erkek çocuğu olsaydı ne olacaktı? Böyle insanlar sokakta dolaşmamalı."

Bu kez tutuklandı

Polis ekipleri güvenlik gerekçesiyle Dalğali’nin yaşadığı binanın önünde bekleyişini sürdürüyor. Dalğali ise emniyetteki işlemlerinin ardından adliyeye sevk edildi.

Dalğali, emniyetteki işlemlerinin bitmesinin ardından Bakırköy Adalet Sarayı’na sevk edildi. Dalğali, savcılık ifadesinin ardından çıkarıldığı nöbetçi sulh ceza hâkimliğince "Basit cinsel saldırı" suçundan tutuklandı. (DHA)