Kültür-Sanat

Türkiye için bir ilk: Patronsuz sanat fuarı "Art Show Galeriler Buluşması" başlıyor

Proje kapsamında 24 çağdaş sanat galerisi, 20 Şubat 2024’te ön gösterimle açılacak bu etkinlikte bir araya gelecek

20 Şubat 2024 11:30

24 çağdaş sanat galerisinin bir araya gelerek organizasyonunu üstlendiği "Art Show: Galeriler Buluşması", 20-25 Şubat 2024 tarihleri arasında The Ritz-Carlton Residences, B Blok'da gerçekleşecek. Çağdaş sanat ortamında önemli bir konuma sahip olan galerilerilerin temsilcileri, etkinliğin organizasyonunda iş bölümü yaparak belli roller üstlenmenin yanı sıra, bir arada olmanın gücüyle dayanışmaya odaklı bir sergileme modelini benimsiyor.

Bilgili Holding’in ana sponsorluğunda gerçekleşecek sergide, çizgisi birbirinden farklı galerileri ortak bir dil altında toplayabilmek adına mimari tasarımı Emre Arolat (EAA) ve Murat Tabanlıoğlu (TA) ortaklaşa üstlenirken, TBWA iletişim ve kurumsal kimlik desteği sağlıyor.

Benzer düşünce ve beklentilerle yola çıkarak demokratik bir ortamda sergi yapma arzusuyla şekillenen etkinlik, tamamen ücretsiz olarak ziyaret edilebilecek.

24 galeri eşit koşullarla, son derece demokratik bir düzenle 4 katın tamamında temsil ettileri sanatçıların yapıtlarını sergileyecekler. Galeriler bu hizmetler için ücret ödemezken, tüm galeriler 4 katı 24’e bölünmüş yerlerde, eserlerini sergileyecebilecekler.

"Hiçbir şeye para ödemiyoruz"

Galeri Nev’in sahibi Haldun Dostoğlu, "Art Show: Galeriler Buluşması" sürecini şöyle anlattı: "Tüm galeriler bir araya geldik böyle ortak bir karar aldık. Önce mekan arayışına başladık. Bilgili Holding bu bomboş olan mekanı bize ücretsiz verdi. Çevrimiçi birçok toplantı yaptık, herkes çalıştı ama bazı galeriler daha çok çalıştı.

Bu mekana hiç bir ücret ödemediğimiz gibi mimarlar da birkaç gün öncesine kadar bomboş olan bu alanı hiçbir ücret talep etmeden gördüğünüz hale getirdi. 24 eşit bölüme böldü ve bizlere kurayla teslim etti. Nereyi çektikse oraya yerleştik. Yani tam demokratik bir paylaşım oldu. Aslında hiçbir şeye para ödemiyoruz; yediğimiz tost ve pizza, sizlere ikram ettiğimiz lokumlar ve oda kokuları bile sponsorlardan. Sanat Fuarları artık bizden korksun. Patronsuz, müdürsüz bir sanat fuarı.
"

Pilot Galeri’nin sahibi Azra Tüzünoğlu da, birlikteliğin çok değerli olduğunu galeriler arası hiçbir rekabet yaratmadığını, aksine büyük bir sinerji oluşturduğunu dile getirdi.

Kimler katkı sunuyor?

Bilgili Holding'in ana sponsorluğunda ve Yapı Kredi Özel Bankacılık'ın kurumsal sponsorluğunda gerçekleşecek sergiler buluşmasında, farklı galerileri ortak bir dil altında toplayabilmek adına mimari tasarımı Emre Arolat (EAA) ve Murat Tabanlıoğlu (TA) ortaklaşa üstlenirken TBWA iletişim ve kurumsal kimlik desteği sağlıyor.

Video içerik geliştirme stratejisini ve dokümantasyonu AVANT D’ART, Yöntem Communications ise halkla ilişkileri yürütüyor. Etkinlik, İBB Kültür AŞ ve Şişli Belediyesi'nin reklam ve tanıtım desteğiyle düzenleniyor. Borusan Otomotiv’in Türkiye distribütörlüğünü üstlendiği Jaguar, etkinlikte ulaşım sponsoru olarak yer alıyor.

Etkinliğin Sanat Sohbetleri ise Tosyalı Holding tarafından destekleniyor. iyzico, Knauf, Damat Tween ve Nart Sigorta ve Reasürans Brokerliği’nin yanı sıra Vestel, Kalebodur, Jotun, Zuhal Müzik, Atelier Rebul, Yunus Karma, Mozaik, Mudo Concept, House of Beadzz, Duran Doğan Packaging, ABC Deterjan, Elta360 x ArtPick, Republika Aparts, TOST, 400°C Pizza, Bakırkazan, Uludağ ve Prosense Güvenlik çeşitli alanlarda destek veriyor. Etkinliğin medya sponsorluğunu ise Aposto, ArtDog, ARTtv, Binat Mimarlık Medya Grubu, Canvas Magazine, Eventmag, Gentleman, Hello!, ICON dooh, L'Officiel Türkiye, Maison Française, Marketing Türkiye, Oggusto, Oksijen, Panoffect, Strolling Istanbul, Şalom Gazetesi, XXI Mimarlık ve YUZU üstleniyor. Ayrıca ziyaretçiler, etkinlik süresince destek veren Minoa, Momo ve The Whirl Roastery’nin çeşitli hizmetlerinden yararlanabilecek.


Ziyaret Günleri ve Saatleri

Galerilerin ziyaret edilebileceği tarih ve saat aralıkları şöyle: 

21 Şubat 2024 Çarşamba 12.00-20.00
22 Şubat 2024 Perşembe 12.00-20.00
23 Şubat 2024 Cuma 12.00-20.00
24 Şubat 2024 Cumartesi 11.00-20.00
25 Şubat 2024 Pazar 11.00-18.00