Gündem

Türkiye 3 gün ulusal yas ilan edecek

18 Ekim 2023 15:49

AKP Grup Başkanvekili Özlem Zengin, Gazze’deki hastaneye yönelik bombalı saldırıda yaşamını yitirenler için 3 günlük ulusal yas ilan edileceğini söyledi.

Zengin, “Bu konuyu hangi seviyede algıladığımızın görülmesi açısından önemlidir. Türkiye’nin bir örneklik teşkil edeceğini inanıyorum.” dedi.

Savaşın 12. gününde Filistin hükümeti ve Hamas yetkililerinin İsrail'in Gazze'de El-Ehli Baptist Hastanesi'ni vurduğunu ve en az 500 kişiyi öldürdüğünü açıklamasının yankıları sürüyor.

Hamas, hastanede meydana gelen patlamaya İsrail hava saldırısının sebep olduğunu söyledi ve yapılanı "savaş suçu" diye niteledi. İsrail ise saldırının arkasında kendilerinin olmadığını ve patlamaya İslami Cihad'ın ateşlediği roketlerin sebep olduğunu iddia etti. Gazze'deki en büyük ikinci militan grup olan İslam Cihad, bu iddiayı reddetti.

Hastane saldırısından kısa süre önce de Birleşmiş Milletler, Gazze'de binlerce kişinin sığındığı bir okulun vurulduğunu ve binlerce kişinin hayatını kaybettiğini duyurmuştu.

TIKLAYIN - CANLI BLOG | Gazze'deki hastane patlamasının ardından dünya sorumluyu tartışmaya devam ediyor; Biden, kanlı günün gölgesinde İsrail'de

TIKLAYIN | Hastane saldırısının yaşandığı savaşın 11. gününden tüm gelişmeler