Kültür-Sanat

Türk sanatçının 'rüyaları' Jung konferansında

Sanatçı Necla Köse, 4-7 Nisan arasında The Arts and Psyche başlıklı konferansta sunum yapacak

14 Mart 2019 14:47

Californiya Üniversitesi Santa Barbara Kampüsü’nde 4-7 Nisan arasında gerçekleşecek olan The Art and Psyche başlıklı konferansta işlerini sunmak üzere Türkiye’den sanatçı Necla Köse davet edildi. Köse, sanatçılar ve psikoterapistlerin yer alacağı konferansta 'Rüyalar' başlıklı işi ile bir sunum yapacak.

4. kez gerçekleştirilen ‘Sanat ve Psike’ konferansı sanatçılar ile psikoterapistleri bir araya getirerek psikoloji alanını yaratıcılığın katkısı ile genişletmeyi amaçlıyor. Konferansta farklı alanlardan profesyoneller bir araya gelerek psikolojiyi ve derinlik psikolojisini resim, müzik, şiir ve edebiyat aracılığı ile deneyimleme şansı veriyor. Konferansta Carl Jung'un ‘The Red Book/Kırmızı Kitap’ editörlerinden Profesör Sonu ShamdasaniThe Art Of C.G. Jung’ adlı kitabın tanıtımını da yapacak.The Red Book’ dan sayfalar da konferans boyunca sergileniyor olacak.

Rüyalar’  başlıklı işi ile konferansta bir sunum yapacak olan Necla Köse, işlerinden bir seçkiyi video olarak gösterecek.

ODTÜ Sosyoloji bölümünden mezun olan Necla Köse, 1990’lı yıllarda akrilik, silikon ve kumaş kullanarak büyük boyutlu tuvaller üzerinde çalıştı. Resmin yanı sıra 2001’den beri performanslarının videolarını da üretiyor. Genellikle dış mekânda gerçekleştirdiği performansları Doğa ile derin bağlantılar kuruyor. Bu performanslar kendi ‘dünyada olma hali’ bağlamı çerçevesinde insan olma deneyimi, ilksel haller ve tarih gibi geniş temaları birbirine örüyor.  Videoları, Waterwheel seçkisi, Melbourne UrbanScreens festivali gibi çeşitli mekanlarda gösterildi.