Seçim 2024

Polis DEM Parti mitinginde "terör örgütü propagandası" anonsu yaptı, Tülay Hatimoğulları tepki gösterdi: Seçimlere polis giremez!

27 Şubat 2024 11:50

DEM Parti Eş Genel Başkanı Tülay Hatimoğulları Silvan Halk buluşmasına katıldı. Buluşma  "İmralı Tecritinin kalkması için, Sayın Öcalan'ın özgürlüğü için  milyonlarca Kürt insan ayaktaydı" sözlerinden sonra kolluk kuvvetlerinin anonsla "terör örgütü propagandası" uyarısında bulunmasına tepki gösteren Hatimoğulları, "Seçimlere polis giremez. Ankara duysun, AKP duysun. Bir partinin eş başkanı konuşurken polis müdahale edemez" dedi.

"Bu iktidar Kürt sorununu çözeceğiz demişti, ama düğümü kör düğüme çevirmişti. Bu iktidar seçimler yaklaşınca Kürt'ü hatırlar. Oysa biz Kürt sorununun basitçe bir seçime kurban edilmeyecek kadar önemli bir sorun olduğunun farkındayız." diyen Hatimoğulları, Silvan'da iktidarın bazı partilere devletin büyün imkanlarını açarak, Kürt halkının DEM Parti'den uzaklaştırılmaya çalışıldığını söyledi. Hatimoğulları, "Süleyman Soylu bu siyasi çizgiyi gayet net açıklamıştır. 'Bizler bu siyasi çizgiye neden destek oluyoruz biliyor musunuz? Bunun faydasını 10 yıl sonra göreceksiniz' yani planlarına göre devletin maddi manevi bütün olanaklarını bu partiye seferber ederek, Kürt halkının DEM Parti'ye desteğini azaltacaklarını zannediyorlar. Buradan onlara yanıt veriyorum. Bu konuda asla başarılı olamayacaksınız" ifadelerini kullandı.

Tülay Hatimoğulları'nın konuşmasından öne çıkan başlıklar şu şekilde:

"İmralı Tecritinin kalkması için, Sayın Öcanlan'ın özgürlüğü için  milyonlarca Kürt insan ayaktaydı. Burada bizi anons yapanlar duysun ki biz burada seçimlere gidiyoruz. Seçimlere polis giremez. Ankara duysun, AKP duysun. Bir partinin eş başkanı konuşurken polis müdahale edemez..

Bütün bu mücadele 40 yıldır devam eden Kürt sorunun barışçıl yöntemlerle çözülmesi içindi. Farklı halkların ve inançların bu ülkede eşit olarak yaşaması içindi. Bizler mücadelemizi ödenen ağır bedellere rağmen Kürt analarının cenazeleri PTT kargoyla gelmesine rağmen bilin ki bizim barış talebimiz son derece samimidir.

 Bu iktidar Kürt sorununu çözeceğiz, ama düğümü kör düğüme çevirmişti. Bu iktidar seçimler yaklaşınca Kürt'ü hatırlar. Oysa biz Kürt sorununun basitçe bir seçime kurban edilmeyecek kadar önemli bir sorun olduğunun farkındayız. Kayyım bir darbedir. Bizler 31 Mart'ta andımız olsun ki hırsızlıklarınızı deşifre ede ede gideceğiz.

"Bu konuda asla başarılı olamayacaksınız"

Silvan'da çok kirli ittifaklar kuruluyor. Silvan'da kimi küçük partilere devletin bütün olanakları açılmıştır ve Diyarbakır başta olmak üzere sözde Kürt kardeşlerime dönük bir siyasi çizgi izlemeye çalışıyorlar. Süleyman Soylu bu siyasi çizgiyi gayet net açıklamıştır. 'Bizler bu siyasi çizgiye neden destek oluyoruz biliyor musunuz? Bunun faydasını 10 yıl sonra göreceksiniz' yani planlarına göre devletin maddi manevi bütün olanaklarını bu partiye seferber ederek, Kürt halkının DEM Parti'ye desteğini azaltacaklarını zannediyorlar. Buradan onlara yanıt veriyorum.

Bu konuda asla başarılı olamayacaksınız. Kürt kardeşlerim neyin ne olduğunu biliyorlar. Dini siyasete alet eden anlayaşıya karşı en büyük cevabı bu seçimlerde vereceğiz. Bir çok kentimize AKP iktidarı kayyımcı anlayışı ile müdahale etmeye devam etti ve şimdi seçimleri kazanmak için bir çok yere oy kaydırmıştır. Biraz önce bize seslenen kolluk kuvveti gibi bir çok kolluk kuvvetini kaydırmışlar.

Bunlara karşı vereceğimiz en büyük mücadele, başka kentlerde olan ama oyunu burada kullan Hangi an sevigli kardeşlerimizle ilgili özel bir çalışma yapmaktır. Nerede bir Silvan'lı varsa gelip oyunu burada kullanması için lütfen bir çalışma yürütelim Herhangi bir kente göç etmiş bir Silvan'lı o kardeşlerimizi mutlaka gelip oy kullanmasını sağlayalım. "