Seçim 2024

Tülay Hatimoğulları Iğdır'da: Bizi yok sayanlara "kırmızı kart" göstereceğiz

"Belediyeye 500 milyon borç yapmışlar, ama yürüyecek bir kaldırımımız, hayvancılık yapacağımız bir yer kalmamıştır"

24 Şubat 2024 15:15

Halkların Eşitlik ve Demokrasi Partisi (DEM Parti) Eş Genel Başkanı Tülay Hatimoğulları, partisinin Iğdır Tuzluca'da düzenlendiği halk buluşmasında konuştu. Hatimoğulları, "taşıma seçmen" ve "kayyım politikaları" üzerine eleştirilerde bulundu.

"Parti kapatma bir çözüm değildir"

Tülay Hatimoğulları,  konuşmasına bugüne dek kapatılan ve yeniden açılan partilerini anlatarak başladı ve izlemeye gelenler buna sloganlarla karşılık verdi. Eş Genel Başkan, mevcut duruma rağmen halkların partisi olma kararlılıklarını vurgulayarak, parti kapatmanın bir çözüm olmadığının altını çizdi ve Ankara'nın bu sesi duyması gerektiğini belirtti.

Kayyım politikaları

Kayyım atamalarına da değinen Hatimoğulları, halkın bu duruma karşı direniş gösterdiğini söyledi. Kayyımların ilk icraatlarının, Kürtçe yasağı ve kadın kurumlarının kapatılması gibi antidemokratik uygulamalar olduğunu ifade etti. Ayrıca, 21. yüzyılda yaşanan su sorunlarına dikkat çekerek, Tuzluca'da insanların bazen sadece bir saat içme suyuna erişebildiğini eleştirdi.

"Eşbaşkanlar yerel sorunlara çözüm getirecek"

Hatimoğulları, ilçenin altyapı sorunlarına da işaret ederek, yağışlarda yaşanan çamur problemini ele aldı. Tarım ve hayvancılığın ilçe ekonomisinde önemli bir yer tuttuğunu vurgulayan Hatimoğulları, "AKP'nin iktidara gelmesiyle birlikte Türkiye'nin tarım sektörü büyük zarar gördü. Tuzluca'nın çiftçilerine ve tarımsal faaliyetlere gerekli destekler sağlandığında, bu sorunların üstesinden gelebiliriz. Eşbaşkanlarımız, sizlerin desteğiyle yerel sorunlara çözümler üretecek" şeklinde konuştu.

"72 millete eşit bakış açımız var"

Hatimoğulları, Kürtlerin eşit haklar için verdiği mücadelenin altını çizerek, "Azeri kardeşlerime sesleniyorum; biz Kürt, Azeri, Arap, Laz, Çerkes, Ermeni, Sünni, Alevi ve 72 millete eşit mesafede duran bir partiyiz. Tuzluca'da DEM Parti'ye destek olmak, kendi kimliğinize sahip çıkmak anlamına gelir. Tuzluca halkı, biz her mahallede, her evde olacağız, hiçbir kapıyı çalmadan, hiçbir eli tutmadan bırakmayacağız. Bu coşkuyla, 31 Mart'ta zaferimizi bu meydanda kutlayacağız" ifadelerini kullandı.