Dünya

Trump, seçimlerde başarısız olan Netanyahu ile arasına mesafe koydu: Bizim ilişkilerimiz İsrail ile

Netanyahu resmi olmayan seçimlere göre Mavi ve Beyaz Parti'nin gerisinde kaldı

19 Eylül 2019 08:45

T24 Dış haberler

ABD Başkanı Donald Trump, resmi olmayan sonuçlara göre İsrail'deki erken genel seçimleri kaybeden Binyamin Netanyahu ile arasına mesafe koydu. Trump, ilişkilerinin tek bir kişiyle değil İsrail ile olduğunu ifade etti. 

Dün İsrail'de yapılan seçimlerde Netanyahu'nun partisi Likud ile eski Savunma Bakanı Benny Gantz'in liderlik ettiği Mavi ve Beyaz başa baş sonuçlar alsa da, mevcut sonuçlara göre Mavi ve Beyaz Knesset'te bir tane daha fazla sandalye kazanarak birinci parti olacak gibi gözüküyor. 

TIKLAYIN-Orta Doğu uzmanı Valansi, İsrail seçimlerini değerlendirdi: Netanyahu'nun önünde hapis ile bitebilecek bir süreç var, onun için başbakan olmak çok önemliydi

Dün gazetecilere konuşan Trump, henüz Netanyahu ile konuşmadığını belirtirken sonuçlarla ilgili bir gelişme olup olmadığını sordu. Trump açıklamalarının devamında, "Biliyorsunuz, bizim ilişkilerimiz İsrail ile. O yüzden ne olacak göreceğiz" dedi.

Trump daha önce Netanyahu'yu "yakın bir arkadaş" olarak nitelendirmişti. Netanyahu ise Trump'tan bahsederken, "İsrail'in hiç daha iyi bir arkadaşı olmamıştı" ifadelerini kullanmıştı.

Netanyahu, seçim kampanyasında da Trump'ın ismini sıkça kullanmıştı. Seçim afişlerine ABD lideri ile çekilen fotoğraflarını yerleştiren Netanyahu, Golan Tepeleri'ne "Trump şehri" kurulması kararı da almıştı.