Dünya

Trump'ın damadı ve eski danışmanı Jared Kushner, 2019'da tiroid kanseriyle mücadele ettiğini açıkladı

Kushner, ABD’nin 2020 yılında İsrail ve Arap ülkeleri arasında aracılık yaptığı normalleşme anlaşmasında kritik bir rol oynamıştı

26 Temmuz 2022 09:02

T24 Dış Haberler

Eski ABD Başkanı Donald Trump’ın damadı ve eski danışmanı Jared Kushner, Trump’ın danışmanlığını yaptığı 2019 yılında tiroid kanseriyle mücadele ettiğini açıkladı.

Reuters’ın Jared Kushner’ın yeni çıkacak otobiyografisinden gördüğü kesitlerden aktardığına göre, Kushner, 2019 yılında Beyaz Saray doktoru Sean Conley ile yaşadıkları bir konuşmayı aktardı.

Kushner, Trump ile Texas’a uçtukları Air For One yolculuğu sırasında Conley’nin kendisini kenara çekerek kanser olduğunu söylediğini, “Acilen ameliyata almalıyız” dediğini aktardı.

Kushner, o yıl Şükran Günü’nden önce ameliyat olduğunu, kanser olduğunu saklayabildiğini anlattı.

Eşi Ivanka Trump’ın babası olan ABD Başkanı Trump’ın kanser olduğunu bildiğini söyleyen Kushner, ameliyat günü öncesinde kendisini Oval Ofis’e çağıran Trump’ın “Ameliyatla ilgili gergin misin?” Diye sorduğunu anlattı.

Kushner, Trump’a nereden bildiğini sorduğunda Trump’ın “Ben Başkan’ım. Her şeyi biliyorum. Durumu gizlemek istemeni anlıyorum, ben de böyle meseleleri kendime saklamayı severim. İyi olacaksın. İşle ilgili bir şeyi dert etme. Her şeyi hallediyoruz” yanıtını verdiğini aktardı.

ABD’nin 2020 yılında İsrail ve Arap ülkeleri arasında aracılık yaptığı normalleşme anlaşmasında kritik bir rol oynayan Kushner’ın otobiyografi kitabı 23 Ağustos’ta çıkacak.