Dünya

Trump, "Bende Alman kanı var" dedi; Merkel güldü

Merkel daha önce Harvard'da yaptığı konuşmada isim vermeden Trump'ı sert bir biçimde eleştirmişti

27 Ağustos 2019 07:24

T24 Dış haberler

Almanya Başbakanı Angela Merkel ve ABD Başkanı Donald Trump Fransa'nın Biarritz kentinde gerçekleştirilen G7 zirvesi kapsamında kameraların karşısına geçip basın mensuplarının sorularını yanıtladı.

Bir gazeteci Merkel'e, "Trump'ı Berlin'e davet ettiniz mi ve cevabı ne oldu?" diye sordu. Almanya lideri soruya cevap olarak Trump'ı daha önce birkaç defa ülkesine davet ettiğini belirtirken ABD lideri, "Orada olacağız, belki de yakında. Bende Alman kanı var" dedi. Merkel bu sözler karşısında kendini tutamayıp güldü.

Trump önümüzdeki hafta sonu Almanya'nın komşularından Polonya'yı ziyaret edecek. ABD lideri kendisine bu ziyaret sırasında Almanya'ya uğrayıp uğramayacağı konusundaki soruya, "Bu konu hakkında düşünmedim ama bu mümkün. Bu tarih biraz yakın" cevabını verdi.

Merkel geçen aylarda ABD'deki Harvard Üniversitesi'nin mezuniyet konuşmasını yapmış ve isim vermeden Trump'ın politikalarını sert bir biçimde eleştirmişti. Merkel yeni mezunlara, "Cahilliğin ve dar kafalılığın duvarlarını yıkın" demişti.